A Mercedes a rossz beállításokat okolja a gyengélkedésért

Ross Brawn, a Mercedes GP csapatfőnöke úgy véli, főként autóik rossz beállításának volt köszönhető, hogy gyakorlatilag végigszenvedték a melbourne-i versenyhétvégét, és nagyon reméli, hogy Malajziában már jobb teljesítménnyel rukkolhatnak elő.


Ross Brawn, a Mercedes GP csapatfőnöke úgy véli, főként autóik rossz beállításának volt köszönhető, hogy gyakorlatilag végigszenvedték a melbourne-i versenyhétvégét, és nagyon reméli, hogy Malajziában már jobb teljesítménnyel rukkolhatnak elő.

A brackley-i bázisú gárda nagy reményekkel utazott Ausztráliába, ám már a pénteki nap sem a várakozások szerint alakult: a csapat versenyzői folyamatosan az autóra panaszkodtak, a vasárnapi futamon pedig mind Nico Rosberg, mind Michael Schumacher kiállni kényszerült – mindketten egy-egy szerencsétlen ütközés következtében.

A gárdát irányító Ross Brawn úgy nyilatkozott, hidegzuhanyként érte őket a gyenge szereplés, hiszen az utolsó kollektív tesztsorozaton, Barcelonában minden rendben volt az MGP W02-es versenygépekkel.

„Úgy álltunk hozzá a téli felkészüléshez, hogy a végleges specifikációjú autót csak a végső, barcelonai teszten vittük pályára. A barcelonai egy olyan pálya, ahol soha nem voltunk szupererősek, az autónk viszont most jó volt” – nyilatkozta Brawn.

„Az utolsó napon Michael nagyon elégedett volt a versenygéppel, majd versenyzőt cseréltünk, adtunk 1-2 órát Nicónak is, és ő is azt mondta, hogy ez az autó teljesen más, mint amilyeneket eddig tapasztalt. Szóval meglehetősen magabiztosan vágtunk neki az ausztrál hétvégének, hiszen bíztunk abban, hogy jó munkát végzünk.”

Ennek ellenére a német csapat végigszenvedte a melbourne-i hétvégét, Brawn szerint azért, mert nem tudtak elég időt szentelni az autók finomhangolására.

„Rendkívül összeszedetlen hétvégénk volt. Manapság az autókban számos érdekes rendszer kap helyet, és mindent folyamatosan működtetnünk kell, ami azt jelenti, hogy nem tudtuk elvégezni az alapvető munkálatokat, mellyel beállíthattuk volna a megfelelő egyensúlyt, illetve megkereshettük volna a helyes beállításokat.”

„Csalódást keltő hétvége volt és jobb eredményt kellett volna elérnünk ennél.”

„A problémát valójában az jelentette, hogy a versenyzők nem tudták pontosan, milyen autóval mennek bele a következő kanyarba. A következetlenség egy olyan dolog, ami nagyon megnehezíti az ember dolgát.”

Brawn hozzátette, természetesen új fejlesztésekkel érkeznek majd minden egyes versenyre, ám a prioritás jelenleg az, hogy az aktuális elemekkel sajtoljanak ki jobb teljesítményt versenyautóikból.

„Van tervben egy sor új fejlesztés, de arra összpontosítunk, hogy azokat bírjuk működésre, amik már rajta vannak az autón. Minden adott ahhoz, hogy jó munkát végezzünk egy hétvége során, és remélhetőleg sokkal jobb teljesítménnyel rukkolhatunk majd elő.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!