Verstappen vs. Ocon

A Mercedes attól tart, Vettel megállíthatatlan lesz

A Mercedes Forma-1-es csapatánál attól tartanak, a Red Bull világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel a 2013-as szezon hátralévő összes versenyén győzedelmeskedik majd.


A Mercedes Forma-1-es csapatánál attól tartanak, a Red Bull világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel a 2013-as szezon hátralévő összes versenyén győzedelmeskedik majd.

A német versenyző dominált a múlt hétvégi Szingapúri Nagydíjon – a futam bizonyos szakaszaiban körönként 2 másodperccel gyorsabb volt riválisainál.

Vettel jelenleg 60 pontos előnnyel vezeti a világbajnoki tabellát, a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff pedig attól tart, a Red Bull versenyzője a szezon hátralévő futamain is megállíthatatlan lesz.

Amikor a szakembert arról kérdezték, tart-e attól, hogy a háromszoros világbajnok mind a hat futamot behúzza, így felelt: „Igen, főleg annak a teljesítménynek a fényében, amit itt mutatott.”

„Két másodperccel is gyorsabb volt annál körönként, mint amire szüksége lett volna. Ha tehát nem esnek ki, simán behúzhatják a többi futamot is.”

„Ha viszont van bárki, aki megérdemli a bajnoki címet, akkor az ők.”

Wolff kifejtette, a Mercedesnek Szingapúrban esélye sem volt harcba szállni a Red Bull Raciggel, még ha Nico Rosbergnek egy pillanatra lehetősége volt arra, hogy a német elé kerüljön a rajt után, az első kanyarban.

„Egy másmilyen első kanyar sem változtatott volna a dolgokon, mert mindenképpen megvert volna minket Sebastian” – mondta. „Az egyetlen dolog, amit biztosra tudunk mondani, hogy olyan győztesünk van idén, aki abszolút megérdemli. Nyomasztó volt az a teljesítmény, amit nyújtott.”

 

Kapcsolódó cikkek

Mercedes: A Ferrari kinyilatkoztatott azzal, hogy Vettelt favorizálja

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, a Ferrari újdonsült csapatfőnöke, Mattia Binotto egyfajta „kinyilatkoztatást” tett azzal, amikor nemrég azt mondta, a 2019-es szezon első felében még inkább négyszeres világbajnokuk felé hajlanak majd.

Simán ment a Mercedes első napja Barcelonában

Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is dolgozhatott a Mercedes Forma-1-es csapatának új autójával hétfőn, Barcelonában. A két versenyző összesen 150 kört tett meg a W10-essel.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Friss hírek