A Mercedes-Benz az OSRAM segítségével még világosabbá teszi a xenon-fényt - F1VILÁG.HU

A Mercedes-Benz az OSRAM segítségével még világosabbá teszi a xenon-fényt

HIRDETÉS

A természetes fényhez hasonló színhőmérséklet egyike a fényszóró technológia legnagyobb biztonsági előnyeinek. A Mercedes-Benz az első autógyártó, amely jelentősen erősebb fényt használ a xenon fényszórókban.


A természetes fényhez hasonló színhőmérséklet egyike a fényszóró technológia legnagyobb biztonsági előnyeinek. A Mercedes-Benz az első autógyártó, amely jelentősen erősebb fényt használ a xenon fényszórókban.

December óta az OSRAM új xenonlámpáit használják az E és S osztályú járműveknél, amelyek színhőmérséklete 20 százalékkal nagyobb. Az 5000 Kelvines új xenon-fény még közelebb áll a természetes fényhez, és ezért még fényesebben ragyog – ez a szó legigazibb értelemben vett vizuális innováció.

Az OSRAM új D1S CBI lámpája egyedülálló abban a tekintetben, hogy minden más gyártó előtt sikerült egy 5000 Kelvines lámpát OEM minőségben előállítani. Ez a fényforrás a lehető legjobb teljesítményt a lehető legjobb minőséggel kombinálja. A korábbi modelleknél főleg külső bevonatokat használtak, ami jelentősen csökkentette fényt, és a fény egyenletessége sem volt kielégítő az úton.

Az új színhőmérséklet emberi módon láttatja a tárgyakat, nagyobb fényerő hatását keltve, ezért kényelmesebb járművezetést tesz lehetővé. A vizsgálatok azt mutatták, hogy a mesterséges fény annál kevésbé fárasztja a szemet, minél közelebb van a színhőmérséklete a természetes fényhez. Ez kulcsfontosságú tényező a biztonság növelésében. A járműforgalomnak csak 20 százaléka esik éjszakára – de ekkor történik a halálos kimenetelű balesetek 40 százaléka.

Az E és S osztályú modellek után 2011folyamán a Mercedes-Benz egyéb sorozatait is fokozatosan az új xenon izzókkal látják el. Ezen felül, minden korábbi Mercedes-Benz jármű esetében is el lehet végezni a xenon fényszórók biztonsági korszerűsítését. Az új xenonlámpák a Mercedes-Benz eredeti alkatrészeit forgalmazó autósboltokban, valamint a kiskereskedelmi üzletekben, D1/D2 változatban lesznek kaphatók.

mercedes osram

December óta az E és S osztályú járműveket az OSRAM új xenonlámpáival gyártják, amelyek színhőmérséklete 20 százalékkal nagyobb.

Az OSRAM ( Németország, München) a Siemens csoport tagja és egyike a világ két piacvezető fényforrásgyártójának. A cég forgalma a 2010-es üzleti évben 4,7 Mrd Euro volt. Az OSRAM a világítástechnikai ipar high-tech vállalata. Az értékesítés több, mint 70%-a energiahatékony termékekből származik. A globálisan orientált vállalat világszerte 40.000 munkatársat foglalkoztat, 150 országban szolgálja ki vevőpartnereit, 42 gyárat működtet 16 országban.

További információért kattintson ide

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!