Fotó: FIA F3 European Championship
Hírek

A Mercedes DTM-autóját vezetheti a kis Schumi

Hamarosan a Mercedes DTM-autóját vezetheti a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fia, Mick. A német versenyző jelenleg a Forma-3-as Európa-bajnokság küzdelmeiben vesz részt, jövőre pedig kategóriát lépne.

Schumacher a Mercedes-motorokat használó Prema színeiben vesz részt az F3-as sorozatban, és jelenleg a 4. helyet foglalja el a bajnokságban, 36 ponttal lemaradva az éllovas Daniel Ticktumtól.

A Forma-3 mezőnye ezen a hétvégén a Nürburgringen vendégszerepel a német túraautó-bajnokság (DTM) betétszériájaként, Schumacher pedig itt kap lehetőséget arra, hogy a Mercedes autóját vezesse.

Egészen pontosan a VIP-vendégek és újságírók élményautózását biztosító „Race Taxival” fog körözni a Mercedes jóvoltából.

A 19 esztendős Schumacher jövőjéről még nincs döntés, de sajtóértesülések szerint a Forma-2, illetve a DTM is szóba kerülhet számára 2019-re.

A Kölner Express értesülései szerint a Forma-2-ben az ART csapat adhat lehetőséget Schumachernek. Az istállót Nicolas Todt irányítja, kinek édesapja, az FIA elnök Jean Todt szoros barátságot ápol Michael Schumacherrel.

Úgy tudni, a kis Schumi és Todték múlt hétvégén, Monzában egyeztetéseket is folytattak.

Szólj hozzá!