A Mercedes egy cseppet sem félti Schumachert - F1VILÁG.HU

A Mercedes egy cseppet sem félti Schumachert

HIRDETÉS

A Mercedes GP ügyvezetője, Nick Fry elmondta, hogy csapatának semmi oka nincsen azt gondolni, hogy Michael Schumacher nem fogja tudni felvenni a versenyt az ellenfelekkel visszatérő évében a Forma-1-ben.



A Mercedes Grand Prix ügyvezetője, Nick Fry elmondta, hogy csapatának semmi oka nincsen azt gondolni, hogy Michael Schumacher nem találja a fogást az idei autón, és nem fogja tudni felvenni a versenyt az ellenfelekkel visszatérő évében a Forma-1-ben.

Bár az elmúlt napokban felröppentek olyan hírek, melyek szerint a hétszeres világbajnoknak nem fekszenek a Bridgestone idei évre lekeskenyített első abroncsai, Fry elmondta, hogy Michael elégedett mindennel, már csak egy olyan autót kell alá tenniük, ami képes a győzelemre.

„Hallgatva a csapaton belül zajló beszélgetéseket, nem fedeztem fel, hogy bármiféle komoly különbség lenne a két versenyzőnk véleménye között” – mondta a szakember.

„Úgy gondolom, hogy mindketten tisztában vannak azzal, és nagyon jól tudják, hogy mit akarnak, hogy javuljon az autó. A meglátásaik abszolút következetesek. Semmit nem hallottam arról, hogy Michaelnek gondjai lennének.”

„Az is megnyugtató, hogy van egy listájuk, amin egyértelmű elképzelések vannak arról, hogy miként lehetne jobbá tenni a technikát, és mire van szükségük ahhoz, hogy jobban tudjanak szerepelni a jövőben.”

Schumacher egyébként lassú rajtot vett, és a hétvége során rendre kikapott csapattársától, Nico Rosbergtől, aki egy pillanatra sem ijedt meg attól, hogy minden idők legsikeresebb autóversenyzője mellett kell helytállnia, ami Fry szerint is dicséretet érdemel.

„Abszolút lenyűgözött Nico hozzáállása már a kezdetektől fogva, mikor megtudta, hogy Michael csatlakozni fog hozzánk” – mondta. „Soha nem tűnt úgy, hogy ez egy kicsit is izgatná.”

„Bár néha Michaelen van a fókusz, ez egyáltalán nem zavarja őt. Csinálja a saját dolgát, és a maga feladatival törődik. Ismét bizonyította, hogy mennyire gyors, és azt gondolom, hogy tovább fog fejlődni.”

Hirdetés

Fry tisztában van azzal, hogy a Ferrari és a Red Bull Racing a két leggyorsabb csapat jelen pillanatban, és a McLaren is előttük jár, de úgy gondolja, hogy néhány verseny leforgása alatt változhat a helyzet, ugyanis hihetetlenül szoros az élmezőny.

Arról pedig nem is beszélve, hogy a Rosberg-Schumacher páros, a csapatfőnökkel, Ross Brawnnal kiegészítve egy igazán ütős triót alkot, ami mindenre képes lehet 2010-ben.

„Ross számos olyan területet lát, amin lehetne még dolgozni Nicóval, és nem csak az autó, hanem az ő személyes teljesítményének javításán is” – folytatta az ügyvezető.

„Úgy gondolom, hogy egy jó csapat vagyunk, a pilótáink kiválóan tudnak együtt dolgozni. Szerintem úgy hagyhatjuk el Bahreint, hogy tudjuk, sok munka vár még ránk, de semmi okunk nincs arra, hogy lehangoltak legyünk. Rengeteg potenciál van bennünk, és ez az, ami számít.”

„Egy hosszú szezon lesz az idei, és meggyőződésem, hogy Ross irányítása alatt mindenünk megvan ahhoz, hogy kiválóan fejezzük be az idei bajnokságot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!