A Mercedes elégedetlen a „lehangoló” eredmény miatt - F1VILÁG.HU

A Mercedes elégedetlen a „lehangoló” eredmény miatt

HIRDETÉS
A Mercedes technikai igazgatója, James Allison szerint „lehangoló” eredmény született számukra az F1-es Brazil Nagydíj időmérő edzésén.
2019 Brazilian Grand Prix, Saturday - Wolfgang Wilhelm Lewis Hamilton followed by Charles Leclerc Mercedes Ferrari

Lewis Hamilton a 3., Valtteri Bottas pedig az 5. rajthelyet szerezte meg a kvalifikáción, ám utóbbi pilóta végül egy hellyel előrébb kerül Charles Leclerc 10 helyes rajtbüntetése miatt. A Mercedes technikai igazgatója úgy nyilatkozott, ez nem teljesen az az eredmény, amit szerettek volna, így bíznak benne, hogy a versenyen az élen tudnak majd harcolni. 

„Ez az eredmény kicsit lehangoló, mert ezek nem azok a rajtpozíciók, amelyekkel elégedettek lennénk” – nyilatkozta Allison. „Nem teljesen ellentmondó a kép ahhoz képest, amit pénteken láttunk, de kicsit többre számítottunk a harmadik szabadedzés eredményei után. De ezt a formánkat nem sikerült megismételnünk az időmérőn.”

„Viszont még így is olyan rajtpozíciónk van, ahonnan van esélyünk a küzdelemre a versenyen – ahol egyébként megint sokat fognak változni a pályakörülmények.”

A Mercedes versenytempója pénteken 0,4 másodperccel volt jobb körönként a többiekénél, ám Allison szerint ez már nem mérvadó, hiszen sokat változtak a pályakörülmények. 

„Meleg lesz, és ez a gumik szempontjából nem könnyű pálya, szóval érdekes futamra számítunk, ahol mindenki vigyázni fog az abroncsokra, és megpróbál majd dönteni az egy, illetve két kiállás között.”

„Pénteken a versenytempót tekintve a többiek előtt álltunk, de akkor hűvös volt a pálya, szóval ez a futamra nézve nem jó indikátor.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!