A Mercedes elkerülné a Rosberg-Hamilton helyzetet - F1VILÁG.HU

A Mercedes elkerülné a Rosberg-Hamilton helyzetet

HIRDETÉS
Toto Wolff szerint Lewis Hamilton és Valtteri Bottas kapcsolata jobb annál, mint ami Hamilton és Nico Rosberg között volt – ez pedig a Mercedes csapatműködésének kulcsa.
Fotó: Mercedes

Idén Valtteri Bottas kirobbanó formáját mutatja, jelenleg vezeti is a bajnokságot csapattársa, Lewis Hamilton előtt, miután Ausztráliában és Azerbajdzsánban is futamgyőzelmet szerzett, Bahreinben és Kínában pedig a második helyen végzett. 

A két pilóta között egyelőre nem alakult ki ellentét, mint ahogyan 2014 és 2016 között Nico Rosberg és Hamilton esetében. A versenyzők kapcsolata akkoriban nem volt túl rózsás, sok energiát emésztett fel a csapat részéről az, hogy kezelniük kellett ezeket a helyzeteket

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint azonban most egyáltalán nincs szó hasonlóról: „Inkább arra a szituációra emlékeztet, hogy van két versenyzőnk, akiben megvan az ambíció és a képesség is arra, hogy bajnokságot nyerjen. És rajtunk és rajtuk múlik, hogy tisztában legyenek ezzel a helyzettel.”

Wolff örül, hogy nem kell foglalkozniuk a csapaton belüli viszállyal, így koncentrálhatnak arra, hogy a Ferrari előtt maradjanak. 

„Emlékezzünk, hogy Vettel vagy Leclerc nagyon gyorsan visszatérhet a játékba. Nem szabad hátradőlnünk az első négy eredmény alapján, még nagyon sok verseny van hátra. A kapcsolat fontos szerepet játszik abban, hogy elkerüljük azt, amin Nico Rosberggel és Lewisszal mentünk keresztül.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!