A Mercedes előnyből indul ellenfeleivel szemben - F1VILÁG.HU

A Mercedes előnyből indul ellenfeleivel szemben

HIRDETÉS

Ross Brawn meg van győződve arról, hogy nem lesz kihatással jövő évi teljesítményükre az idei elhúzódó vb-harc, ugyanis már időben megkezdték az új versenygép munkálatait, és a Mercedes érkezésével még hatékonyabbá tehetik az új modell fejlesztését.

Ross Brawn meg van győződve arról, hogy nem lesz kihatással jövő évi teljesítményükre az idei elhúzódó vb-harc, ugyanis már időben megkezdték az új versenygép munkálatait, és a Mercedes érkezésével még hatékonyabbá tehetik az új modell fejlesztését.

Az idei év jó példa volt arra, hogy milyen következményei vannak egy elhúzódó vb-harcnak, hiszen a Ferrari és a McLaren is borzalmasan gyengén kezdte az évet, jóllehet idén minden eddiginél drasztikusabb szabályváltozások léptek életbe.

A Brawn GP is az utolsó előtti versenyig vérre menő harcban volt legnagyobb ellenfelével a Red Bull Racinggel, így szinte a szezon végéig fejlesztenie kellett aktuális autóját, ám a csapatfőnök úgy gondolja, hogy az új modellre is jutott elég idejük.

“Mindössze egyetlen extra hetet áldoztunk a 2009-es autó fejlesztésére a szélcsatornában, így maximum ennyi hátrányunk származhatott az elhúzódó vb-harcból” – mondta Brawn az Auto Motor und Sportnak.

“Már a szezon közepén nagyobb hangsúlyt fordítottunk a 2010-es autóra, mint az ideire. Egy kiscsapat vagyunk, így az erőforrásaink végesek. Már korán meg kellett kezdenünk az új autó munkálatait. Természetesen nagy volt a csábítás, hogy a Red Bul Racinggel vívott csatára fókuszáljunk, de ezt sikeresen magunkba fojtottuk.”

Egy hónappal a szezonzáró után a Mercedes-Benz többségi tulajdonrészt szerzett a csapatban, így gyári alakulatként, már Mercedes Grand Prix néven kezdi meg a jövő évet a Forma-1-ben, ami Brawn szerint mindenképpen hatalmas előnyt jelent majd az idei évhez képest.

“A Mercedes bevásárlása után már sokkal jobban a fejlesztésre és a csapatra fókuszálhatok, nem kell arra pazarolnom az időmet, hogy befektetőket és támogatókat keressek a csapat életben tartása érdekében.”

“A Mercedes azért választott minket, mert hatékonyan dolgozunk. A Mercedes partnereként megtanultam, hogy hasonló elveik vannak. Profitálni szeretnénk azokból a területekből, amikben a Mercedes nagyon jó, mint például a minőség-ellenőrzés.”

Brawn továbbá úgy gondolja, hogy már most előnyben vannak ellenfeleikkel szemben, hiszen a csapatok létszámának jövő évi korlátozása őket nem érinti, hiszen idén sem voltak nagy létszámban, ezért nem kell a leépítéssel és átszervezéssel foglalkozniuk.

“Egy olyan csapatot ajánlunk, amely már most nagyon hatékony. Ellenfeleinknek ezzel szemben sok idejük és energiájuk elmegy majd azzal, hogy csökkentsék a létszámot a következő szezonra, miközben mi teljes erőbedobással a jövő évi autó fejlesztésére koncentrálhatunk” – tette hozzá a brit szakember.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Mercedes előnyből indul ellenfeleivel szemben
Verstappené a pole, Alonso a 3. helyről rajtol Kínában!
Alonso a vétkes, megbüntették a versenybírók
Hamilton: Norrisnak be kellett volna sorakoznia mögém
Sainz Alonsót kritizálja, Leclerc-től elnézést kér
Leclerc szerint Sainz átlépte a határt a sprintfutamon

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!