A Mercedes és a Red Bull is kiakadt Vettel büntetése miatt

Fotó: Scuderia Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
Még a riválisok is kiakadtak Sebastian Vettel austini rajtbüntetése után – a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint felül kell vizsgálni a szabályokat.

Még a riválisok is kiakadtak Sebastian Vettel austini rajtbüntetése után – a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint felül kell vizsgálni a szabályokat.

Vettel 3 rajthelyes büntetést kapott az Amerikai Nagydíjon, mert a pénteki első szabadedzésen a stewardok indoklása szerint nem lassított le kellőképpen, ezzel pedig vétett a Sportszabályzat ellen.

A korábbi Forma-1-es versenyző, Johnny Herbert azt mondja, mivel Esteban Ocont Japánban hasonló kihágásért hátrébb sorolták a rajtrácson, a versenybíróknak nem volt választásuk, ugyanígy kellett eljárniuk Vettellel szemben is.

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elárulta, ő is csalódott a büntetés miatt, mert szívesebben látott volna egy szoros küzdelmet Vettel, illetve Lewis Hamilton között.

„Szívesebben nézném azt, ha Vettel itt Texasban tűzijátékot gyújthatna. Az fontosabb lenne a Forma-1 számára, mint egy büntetés” – mondta a szakember.

„A legutóbbi versenyhétvégén, Japánban Esteban Ocon kapott egy szigorú büntetést hasonló helyzetben, ezzel precedenst teremtett.”

„Ez nem jó a világbajnokság szempontjából – inkább vívnák egy fair küzdelmet Vettel ellen a pályán. Ehelyett a piros zászlók során kialakult helyzetről kell beszélnünk. Természetesen a biztonság kell, hogy a középpontban maradjon. Ha pályabírók vannak a pályán, vagy van egy autó a korlátnál, nem szabad veszélybe sodorni senkit. De meg kell vizsgálnunk a szabályokat újra.”

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Christian Horner röviden csak annyit mondott, az FIA képtelen használni a józan eszét.

„Ez a szabály nonszensz. Az FIA-nak többször kellene használnia a józan eszét” – fogalmazott a szakember.

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Friss hírek