A Mercedes és a Red Bull is örül Leclerc győzelmének

SPA-FRANCORCHAMPS, BELGIUM - SEPTEMBER 01: Charles Leclerc, Ferrari, celebrates victory on the podium during the Belgian GP at Spa-Francorchamps on September 01, 2019 in Spa-Francorchamps, Belgium. (Photo by Sam Bloxham / LAT Images)
Fotó: Pirelli
A rivális csapatfőnökök is örültek Charles Leclerc Belga Nagydíjon aratott győzelmének – szerintük ez méltó befejezése volt a hétvégének és méltó Anthoine Hubert emlékéhez.

Megdöbbentette a versenyzőket és a motorsport teljes közösségét a szombaton történt tragédia, amikor Anthoine Hubert egy F2-es baleset következtében életét veszítette a spái pályán.

Többen, köztük Charles Leclerc, Pierre Gasly és Esteban Oconszinte együtt nőtt fel Huberttel, így nehéz volt autóba ülniük a vasárnapi versenyen. 

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint a sors akarta úgy, hogy vasárnap Charles Leclerc, az elhunyt pilóta közeli barátja álljon a dobogó legfelső fokára.  

„Egy fiatal fiú veszítette életét, ami mindent beárnyékol. Rá kell emlékeznünk” – nyilatkozta Wolff vasárnap. „Ebből a szempontból jó, hogy Charles nyerte a versenyt, mert közeli barátok voltak. Minden okkal történik.” 

Osztozik Wolff véleményében Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke is, aki elmondta, a mezőny számára egyáltalán nem volt könnyű nap a vasárnapi.

„Nehéz 24 óra volt ez az egész közösségünknek, és mindenki nehéz szívvel versenyzett. Gratulálok Charles Leclercnek, remek versenyt teljesített, és szívmelengető, hogy Anthoine egy közeli barátja nyert ma.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!