A Mercedes hallani sem akar csapatsorrendről - F1VILÁG.HU

A Mercedes hallani sem akar csapatsorrendről

HIRDETÉS

Noha domináns győzelmi sorozata múlt hétvégén, Kanadában véget ért, a Mercedesnél nem gondolják úgy, hogy csapatsorrendet kellett volna alkalmazniuk a vasárnapi futamon


Noha domináns győzelmi sorozata múlt hétvégén, Kanadában véget ért, a Mercedesnél nem gondolják úgy, hogy csapatsorrendet kellett volna alkalmazniuk a vasárnapi futamon

A német istálló versenyzői, Lewis Hamilton és Nico Rosberg Montrealban is remekül szerepeltek, a vasárnapi verseny során azonban mindkettejüket technikai problémák hátráltatták – Hamilton végül fékhiba miatt kénytelen is volt feladni a futamot.

Mivel Rosberg másodikként ért célba Daniel Ricciardo mögött, 22 pontra növelte előnyét az összetettben csapattársával szemben.

A versenyt követően sokakban merült fel a kérdés, vajon a problémák akkor is felütötték volna-e a fejüket a Mercedesnél, ha a csapat visszafogja versenyzőit, mint annak idején a McLaren Mika Häkkinent és David Coulthardot?

„Akkor persze nagyon fájt a dolog, de a döntéssel sikerült garantálni a kettős győzelmet” – mondta Coulthard az 1998-as idénynyitón történtekről, ahol Häkkinen nyert a feltételezhető műszaki problémák miatti futam előtti egyezségnek is köszönhetően.

Coulthard – aki jelenleg a BBC szakkommentátoraként tevékenykedik – most azon elmélkedik, min változtatott volna, ha a Mercedes Kanadában hasonló taktikát alkalmaz.

„Érdekes lesz látni, hogy a Mercedes hozzáállása változik-e hasonló helyzetben, amikor a megbízhatóság már igencsak marginális lesz a bajnokság későbbi szakaszában.”

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke persze másképp látja a dolgokat, noha azt elismeri, ha lassítanak, talán jobb eredményeket érnek el.

„Mondhatják, hogy alkalmazhattunk volna csapatsorrendet, de az nem a mi filozófiánk” – fogalmazott a szakember.

Hirdetés

„Mindkét versenyzőnk tökéletes volt. Ha lassítunk, az javíthatott volna a végkimenetelen, de mi nem ezt akarjuk, és kétségkívül a közönség sem erre vágyik.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!