A Mercedes Indiában sem ért oda a top10-be

Pocsék hétvégét zárt Indiában a Mercedes GP, zsinórban harmadik versenyükről is pont nélkül távoztak Nico Rosbergék. Michael Schumacher pontszerzési esélyei már a rajt után minimálisra csökkentek, amikor jobb hátsó defektet kapott.


Pocsék hétvégét zárt Indiában a Mercedes GP, zsinórban harmadik versenyükről is pont nélkül távoztak Nico Rosbergék. Michael Schumacher pontszerzési esélyei már a rajt után minimálisra csökkentek, amikor jobb hátsó defektet kapott.

„Mindig rossz, ha csak egy hajszál választ el a pontszerzéstől. Ezúttal kifejezetten nehéz napunk volt. Friss gumikkal rajtoltam, és abban bíztam, hogy sikerül majd feljebb lépnem, de ez végül nem jött össze. Nem volt meg a kellő tempónk, így a hátulról érkezők ellen kellett csatáznom”- magyarázta nem túl nagy lelkesedéssel Nico Rosberg.

„Nehéz időket élünk, de már a következő évre gyűjtünk tapasztalatokat, ami mindenképpen pozitívum”- mondta, majd képletesen átadta a szót csapattársának, a versenyt idő előtt a bokszban befejező Michael Schumachernek.

„Csapnivaló verseny volt, lényegében már a rajt után véget ért. Amíg a defektet követően visszaértem a bokszba, annyi időt vesztettem, hogy a pontszerzésre már semmi esélyem nem maradt”- elevenítette fel a Jean-Eric Vergne Toro Rossójával történt találkozás utóhatásait a hétszeres világbajnok.

„A tempónk ugyanakkor kifejezetten jó volt, de nagyon hátul voltam, és már nem tudtam felzárkózni. Végül fel kellett adnunk műszaki probléma miatt.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Leclerc több időt érdemelt volna a csapatutasítás előtt

A Mercedesszel 2016-ban világbajnoki címet nyerő Nico Rosberg szerint az a csapatutasítás, amit a Ferrari alkalmazott a hétvégi Kínai Nagydíjon, igazán „kemény” volt Charles Leclerc szempontjából. Véleménye szerint a monacói több időt érdemelt volna.

Elszúrta idei autóját a Ferrari?

Nem megfelelő aerodinamikai koncepció mentén építette meg 2019-es Forma-1-es versenyautóját a Ferrari, amit nagyon nehéz lesz orvosolni – ezt mondja a korábbi világbajnok, Nico Rosberg.

Rosberg szerint helyesen döntött a Ferrari

A 2016-os év Forma-1-es világbajnoka, Nico Rosberg szerint a Ferrari csapata helyes döntést hozott azzal, hogy utasította Charles Leclercet a vasárnapi Kínai Nagydíjon, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt.

Friss hírek