A Mercedes kész bátor döntést hozni - F1VILÁG.HU

A Mercedes kész bátor döntést hozni

HIRDETÉS

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, készen állnak arra, hogy bátor döntést hozzanak azzal kapcsolatban, hogy ki is lesz Nico Rosberg utódja 2017-ben.


A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt mondja, készen állnak arra, hogy bátor döntést hozzanak azzal kapcsolatban, hogy ki is lesz Nico Rosberg utódja 2017-ben.

A német versenyző múlt héten jelentette be, a világbajnoki cím megszerzése után azonnal befejezi Forma-1-es pályafutását.

A Mercedest derült égből villámcsapásként érte Rosberg döntése, így egyelőre még nem tudják, kivel pótolják az újdonsült bajnokot.

„Egyértelmű, hogy mivel Nico elég későn hozta meg a döntését, kicsit nehezebb helyzetbe kerültünk, ha ugyanis 3 hónappal korábban már tudunk róla, akkor még több opció közül választhattunk volna” – mondta Toto Wolff.

„Talán ugyanolyan bátor döntést kell hoznunk, mint amilyet Nico meghozott.”

Wolff korábban úgy nyilatkozott, nem zárja ki annak lehetőségét, hogy megpróbálják leigazolni Fernando Alonsót, ám sokkal valószínűbb, hogy inkább egy fiatal mellett teszik le a voksukat. A hírek szerint Pascal Wehrlein pályázik a legnagyobb eséllyel a megüresedett helyre, de Esteban Ocon is rajta van a listán – noha a francia nemrég leszerződött a Force Indiával.

Wolff azt mondja, fontos, hogy egy olyan versenyzőt válasszanak, aki nyers tempó tekintetében fel tudja venni a versenyt Hamiltonnal.

„Az egész a tempóról szól. A hiba az más téma. Lewis és Nico nagyon kevés hibát vétett, kevésszer ütköztek. A versenyek több mint 90 százalékán a lehető legtöbb pontot tudtuk begyűjteni, szóval természetesen ezt is számításba vesszük.”

„És persze a tempót, hiszen fel kell vennie a versenyt Lewisszal, és csapaton belül javítania kell a teljesítményen. Olyan versenyzőre van szükségünk, aki gyorsan képes lesz villantani. Ezt a három dolgot Nico hozni tudta az elmúlt években.”

Hirdetés

„A filozófián nem változtatunk. Szeretnénk egyenlő feltételeket biztosítani versenyzőinknek, és szeretnénk, ha versenyeznének egymással, mert azt gondolom, tartozunk ennyivel a rajongóknak és önmagunknak.”

A pletykák szerint Valtteri Bottas is esélyes lehet a Mercedes ülésére, ráadásul Wolff a finn menedzsmentjének is oszlopos tagja. A szakember ennek ellenére nem sok esélyt lát arra, hogy a finn otthagyja a Williams csapatát, mellyel szerződése van.

„A Williamsnél van, ő az első számú versenyző. Claire [Williams] és csapata nagyon támaszkodik rá.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!