Verstappen vs. Ocon

A Mercedes kivizsgálja az orr-problémát

A Mercedes kivizsgálja, hogy mi okozhatta Nico Rosberg autója orrkúpjának elmozdulását a Koreai Nagydíjon, hogy a jövőben ne fordulhasson elő ilyen és ehhez hasonló eset.


A Mercedes kivizsgálja, hogy mi okozhatta Nico Rosberg autója orrkúpjának elmozdulását a Koreai Nagydíjon, hogy a jövőben ne fordulhasson elő ilyen és ehhez hasonló eset.

Rosberg éppen csapattársát, Lewis Hamiltont előzte a hosszú egyenesben, mikor egyik pillanatról a másikra lebukott orrkúpja, és az első szárny az aszfaltot súrolva óriási szikrákat hányt.

A csapat az orrkúp és a karosszéria illesztésének strukturális problémájáról beszél, azonban mielőbb ki akarja vizsgálni, hogy pontosan mi okozta az esetet.

„Nem tudtam elhinni” – mondta Rosberg, aki végül a hetedik helyen végzett.

„Jól éreztem magam, megvolt a sebességem, minden rendben volt, aztán egy ütés és mindenhol csak szikra. Úgy éreztem, mintha a földön ültem volna, így nem is értettem, hogy mi történt. A csapat és mérnökeim kiváló munkát végeztek, gyorsan tájékoztattak arról, hogy mi a helyzet, így azon kellett lennem, hogy épségben a bokszba vigyem az autót.”

„Tudni akartam, hogy mennyire súlyos a helyzet, mert ha a szárny beszorul az autó alá, az nagyon veszélyes, hiszen elveszíthetem a kontrollt és irányíthatatlanul, fékezés nélkül a falba csapódhatok. Mikor megtudtam, hogy nem olyan vészes a helyzet, gyorsíthattam egy kicsit, de vigyáznom kellett.”

A német pilóta szerint, ha nincs ez az eset, akkor a dobogón végezhetett volna.

„Az autó nagyon gyors volt” – magyarázta. „Nagyon magabiztosan éreztem magam, és a dobogó garantáltnak tűnt, hiszen minden esélyem megvolt arra, hogy befogjam Romain Grosjeant.”

 

Kapcsolódó cikkek

Tovább tanulmányozza a Ferrari autóját a Mercedes

Tovább folytatja a Ferrari aerodinamikai koncepciójának feltérképezését és kiértékelését a Mercedes csapata, habár a német istálló magabiztos győzelmet szerzett az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Rosberg: Bottas világbajnok lehet idén

Nico Rosberg úgy gondolja, Valtteri Bottas világbajnok lehet idén, amennyiben mentálisan erős tud maradni a 2019-es F1-es szezon hátralévő részében is.

Friss hírek