A Mercedes leszerepelt Monte-Carlóban - F1VILÁG.HU

A Mercedes leszerepelt Monte-Carlóban

HIRDETÉS

Kiábrándítóan ért véget a Monacói Nagydíj hétvégéje a Mercedes csapata számára: Nico Rosberg csak tizenegyedik lett, míg Michael Schumacher technikai hiba miatt kiállni kényszerült.


Kiábrándítóan ért véget a Monacói Nagydíj hétvégéje a Mercedes csapata számára: Nico Rosberg csak tizenegyedik lett, míg Michael Schumacher technikai hiba miatt kiállni kényszerült.

Rosberg a leintést követően a csapat hivatalos weboldalának nyilatkozva elmondta, nagyon nehéz versenyen van túl, hiszen amellett, hogy az autó nem teljesített jól Monaco szűk utcán, ő sem volt topformában.

„Jól rajtoltam, ez az egyetlen pozitívuma a mai versenynek” – mondta rendkívül csalódottan a német tehetség.

„Ezután azt gondoltam, keményen nyomhatom, de sajnos a hátsó gumik elkoptak az első etapban, ami komoly teljesítménybeli veszteséget okozott. Nehéz hétvégén vagyunk túl, az autó nem a legjobbját nyújtotta és én sem voltam a legjobb formában, szóval nem nagyon jöttek össze a dolgok.”

„Ez megtörténik néha, de továbbra is keményen nyomjuk és jobbak leszünk Montrealban. Tanulni fogunk a ma történtekből és tudjuk, hogy ez az eredmény nem azt mutatja, ahol jelenleg vagyunk. Meggyőződésem, hogy fejlődni tudunk és alig várom már, hogy ezt lássam két hét múlva.”

Rosberghez hasonlóan mérhetetlen csalódottságának adott hangot a hétszeres világbajnok Michael Schumacher is. A német versenyző elmondta, már a verseny elején megpecsételődött a sorsa, szenvedésének pedig egy műszaki hiba vetett véget.

„Sajnos nem sok pozitívummal hagyhatjuk magunk mögött a mai versenyt. Tűz keletkezett a légbeömlőnél és az autó egyszerűen megállt, de a verseny eleje sem volt túl kielégítő” – nyilatkozta a hétszeres világbajnok.

„A rajtnál az anti-stall berendezés kioldott, ami azt jelentette, hogy újra el kellett végeznem a teljes rajtprocedúrát. Eztán volt egy randevúm Lewisszal [Hamilton] az 1-es kanyarban, ami miatt az első szárnyam nem működött tökéletesen, szóval veszítettem a leszorítóerőből, ami a gumikat is megterhelte. Emiatt sokkal korábban kellett kiállnunk, onnantól kezdve pedig a versenyünknek annyi volt.”

„Mindent összevetve viszont izgalmas futam volt, és nagyon örülök, hogy Vitaly [Petrov] – úgy tűnik – rendben van.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!