A Mercedes még Melbourne előtt aláírna Hamiltonnal - F1VILÁG.HU

A Mercedes még Melbourne előtt aláírna Hamiltonnal

HIRDETÉS

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt szeretné, ha világbajnok versenyzőjükkel, Lewis Hamiltonnal még az évadnyitó Ausztrál Nagydíj előtt szerződést tudnának hosszabbítani.


A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff azt szeretné, ha világbajnok versenyzőjükkel, Lewis Hamiltonnal még az évadnyitó Ausztrál Nagydíj előtt szerződést tudnának hosszabbítani.

A címvédő jelenleg érvényben lévő kontraktusa 2015 végén jár le, és bár mindkét fél hajlik a folytatásra, megállapodás mindezidáig nem született a szerződés kiterjesztéséről.

„Mindig vannak előnyei annak, ha tisztázódik egy helyzet – a versenyző és a csapat számára egyaránt” – mondta Toto Wolff.

„Ez a legjobb eset, de persze szeretnénk jól csinálni, az pedig időbe telik. Nincs okunk azt hinni, hogy nem úgy mennek a dolgok, ahogy mi és Lewis jónak véljük.”

„Ebből kifolyólag azt szeretnénk, ha még az évad kezdete előtt befejezhetnénk a tárgyalásokat. Ez persze nem egy határidő, hiszen ha határidőt szab ki az ember, akkor akaratlanul nyomás alá helyezi magát, mi pedig nem szeretnénk ezt tenni sem vele, sem magunkkal.”

Miután Hamilton tavaly szakított az ügyeit intéző XIX Entertainment menedzsmentirodával, ügyeit saját maga intézi, Wolff azonban azt mondja, nincs ezzel semmi baj.

„A szerződéssel kapcsolatos tárgyalások rendkívül fontosak Lewis számára és nekünk is. Hiszen arról egyeztetünk, hogyan folytatjuk a következő pár évben. Nem lehet egyik napról a másikra megoldani, mint ahogy arra sem számíthat az ember, hogy egyszerű lesz.”

„De mivel nagyszerű kapcsolatban állunk Lewisszal, és nagyon átláthatóak vagyunk egymás számára, eddig minden jól alakul. A csapat nagyon nyitott és őszinte a jövővel kapcsolatos elképzelések vonatkozásában, és vele is ugyanez a helyzet.”

„Lewis egy nagyon intelligens versenyző, és emberként is sokat fejlődött – remélem, ebben mi is szerepet játszottunk. És eddig a tárgyalások is a várakozások szerint zajlottak.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!