A Mercedes még nem mondott le a bajnoki címről - F1VILÁG.HU

A Mercedes még nem mondott le a bajnoki címről

HIRDETÉS

Annak ellenére, hogy több mint száz pont a lemaradása a listavezető McLarenhez képest, a Mercedes GP még nem adta fel az idei évet, és hisz abban, hogy még harcba szállhat a bajnoki címért 2010-ben, legalábbis a csapat főnöke, Ross Brawn szerint.


Annak ellenére, hogy több mint száz pont a lemaradása a listavezető McLarenhez képest, a Mercedes GP még nem adta fel az idei évet, és hisz abban, hogy még harcba szállhat a bajnoki címért 2010-ben, legalábbis a csapat főnöke, Ross Brawn szerint.

A brackley-i bázisú alakulat az idei évben eddig még csak kétszer állhatott fel a dobogóra, és 107 ponttal van lemaradva a McLaren mögött, amely az elmúlt versenyen zsinórban második kettős győzelmét aratta, mellyel átvette a vezetést mindkét bajnokságban.

Annak ellenére, hogy lassan közeledünk a szezon feléhez, és a helyzet nem túl rózsás a német cégóriás számára, Brawn úgy érzi, pánikra semmi ok, hiszen még meg lehet fordítani a helyzetet, és csak kis apróságok választják el őket attól, hogy győzelmet szerezzenek.

„Az új pontrendszernek hála, még mindig lőtávon belül vagyunk a bajnoki éllovasokhoz képest, és továbbra is mindent megteszünk azért, hogy még versenyképesebbek legyünk” – mondta a brit szakember a csapat előzetesében.

„Mindenünk megvan ahhoz, hogy fordítani tudjunk a helyzeten, és nagyon kicsi a különbség a győztes és a vesztes között. Ezt a különbséget kell lecsökkentenünk, és akkor nem lehet nagy gond.”

Brawn azt is elmondta, hogy meg volt elégedve csapata teljesítményével az elmúlt hétvégi Kanadai Nagydíjon, és meggyőződése, hogy csak a balul elsült időmérő miatt nem tudtak több pontot szerezni.

„Autóinknak jól feküdt a montreali pálya, és pilótáink versenysebessége is kielégítő volt” – mondta a csapatfőnök.

„Sajnos az időmérőnk nagyon nem sikerült, és nem tudtuk kiaknázni az autóban rejlő lehetőségeket, pedig sokkal többre voltunk hivatottak, és ez nyomta rá a bélyegét a hétvégénkre.”

„Nico egyértelműen az egyik leggyorsabb volt a versenyen, és az, hogy a középmezőnyből a hatodik helyig jutott, lenyűgöző teljesítmény. Michael is remekül ment, de megsérült az első szárnya az első körben, majd defektet kapott, később pedig túlságosan optimisták voltunk, mikor azonnal feltettük neki a lágyabb gumikat, amik miatt bajba került a futam végén.”

Hirdetés

A Mercedes GP a jövő hétvégi Európa Nagydíjra is magabiztosan készül, mert a vezetőség úgy érzi, a spanyol ring is feküdni fog autóiknak, már csak azt kell elérniük, hogy ne hibázzanak.

„Ami pedig a jövő hétvégi versenynek helyet adó Valenciát illeti, maga a pálya nagyban hasonlít a montrealihoz, hiszen hosszú egyenesei vannak, amik lassú kanyarokkal vannak összekötve, így azt kell mondanom, hogy feküdni fog az autónknak” – magyarázta Brawn.

„Továbbá újabb fejlesztések kerülnek az autóba, melyek segíthetnek abban, hogy közelebb kerüljünk az élmezőnyhöz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!