A Mercedes nagyon aggódik a monacói hétvége miatt

Fotó: Mercedes
Fotó: Mercedes

Rendkívül aggódik monacói teljesítménye miatt a legutóbbi versenyen domináns győzelmet arató Mercedes.

A Forma-1 mezőnye hétvégén Monte-Carlóba látogat, a kanyargós utcai pályán pedig tavaly rendkívül sokat szenvedett a világbajnok Mercedes.

Toto Wolff, a német istálló motorsport-igazgatója azt mondja, Spanyolországban verhetetlenek voltak, Monacóban viszont nem ők lesznek a favoritok, és „pokolian aggódnak” teljesítményük miatt.

„Az elmúlt években mindig voltak pályák, melyek feküdtek nekünk, és olyanok is, melyek valamilyen okból kifolyólag nem voltak tökéletesek számunkra” – mondta a szakember.

„Az autó DNS-ét márpedig nagyon nehéz megváltoztatni. Monaco, Budapest és Szingapúr olyan helyszínek voltak, ahol tavaly nagyon alulteljesítettünk.”

Wolff elárulta, a csapatnál még mindig nem tudják a pontos okait annak, hogy miért teljesítenek rosszul a lassabb helyszíneken.

„Hogy miért nem tud az autónk gyors lenni a monacói kanyarokban, még nem tudjuk. Azt viszont igen, hogy mi ment el rossz irányba tavaly.”

„Az autónk gyors volt Barcelonában, remekül bánt a gumikkal és mindkét versenyzőnk pozitívan nyilatkozott az egyensúlyról és az irányíthatósáról. De nem úgy tekintünk erre, mint egyfajta fordulópontra. A pálya vonalvezetése, az aszfalt és a körülmények mind-mind kedveztek az autónknak, és a kezünkre játszottak. Szóval nagyon óvatosak vagyunk a monacói jóslatok kapcsán.”

Wolff hozzátette, Monacóban a Red Bull és a Ferrari lesz előnyben.

„Monaco teljesen más kihívások elé állít bennünket. Tavaly a károk minimalizálásáról szólt a hétvége, mert nem találtuk meg a megfelelő beállításokat. Fájdalmas lecke volt számunkra, és szeretnénk megmutatni, hogy tanultunk belőle.”

„De nem mi vágunk neki favoritként ennek a hétvégének – a Red Bull és a Ferrari a favoritok. A Red Bull nagyon erős a lassú kanyarokban, és ott, ahol a végsebesség kevésbé számít. A Ferrari pedig tavaly dominált.”

„A mi feladatunk az, hogy sima edzéseket fussunk, alkalmazzuk mindazt, amit megtanultunk a legutóbbi versenyeken, és maximalizáljuk az autóban rejlő lehetőségeket.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Friss hírek