Fotó: Mercedes
Hírek

A Mercedes nem fog spórolni a technikával Abu Dhabiban

Nem kell spórolnia a technikával a Mercedes Forma-1-es csapatának a hétvégi Abu Dhabi Nagydíjon – Toto Wolff azt mondja, szeretnék nagyszerű versennyel elkápráztatni rajongóikat.

A német istálló Lewis Hamilton révén idén is megnyerte az egyéni világbajnokságot, és a konstruktőri pontversenyben sem talált legyőzőre.

A szezonzáróra így lényegében tét nélkül utazik el a Mercedes, mely szeretné jó formában zárni a 2018-as idényt.

Toto Wolff azt mondja, mindent beleadnak majd, és mindezt úgy tehetik meg, hogy nem lesz rajtuk semmiféle nyomás.

„Egy verseny van már csak hátra a 2018-as szezonból, és szeretnénk nagyszerű showt nyújtani azoknak, akik támogattak bennünket az idény során” – mondta a szakember.

„Nincs már rajtunk bajnoki nyomás, szóval tényleg mindent beleadhatunk, kockáztathatunk. Az Ezüstnyílunk 10 versenyt nyert eddig idén, és szeretnénk még eggyel növelni ezt a számot. Főleg Valtteri [Bottas], aki balszerencse és csapatsorrend miatt nem nyert még idén.”

„Tudjuk, hogy kemény küzdelem lesz, hiszen a Red Bullnak és a Ferrarinak is az lesz a célja, hogy jó lendülettel vágjon neki a télnek.”

Bár a legutóbbi versenyeken sokat küszködött a gumikezeléssel a Mercedes, Wolff bízik abban, hogy az abu dhabi versenypályán erősek lehetnek.

„Sorozatban négy versenyt nyertünk a Yas Marina versenypályán, habár ezen a pályán sok a lassú- és közepes tempójú kanyar. Sikerült előrelépéseket tennünk az ilyen típusú pályákon az autónk teljesítményét tekintve, szóval magabiztosak vagyunk, reméljük, hogy erősek lehetünk Abu Dhabiban is, és a csúcson zárhatjuk ezt a hihetetlen 2018-as idényt.”

Szólj hozzá!