Verstappen vs. Ocon

A Mercedes reméli, megoldódnak a gumiproblémák

A Mercedes alakulatánál abban bíznak, a jövő hétvégi Kínai Nagydíjon sikerül felülkerekedni azokon a gumikezelési problémákon melyekkel az első két versenyen szembesültek az istálló versenyzői.


A Mercedes alakulatánál abban bíznak, a jövő hétvégi Kínai Nagydíjon sikerül felülkerekedni azokon a gumikezelési problémákon melyekkel az első két versenyen szembesültek az istálló versenyzői.

Habár Ausztráliában és Malajziában és kiválóan szerepelt az időmérőn Nico Rosberg és Michael Schumacher, a duó csupán egyetlen pontot szerzett az első két futamon, miután a W03-as konstrukció versenytempója közel sem bizonyult meggyőzőnek.

A csapat brackley-i főhadiszállásán gondos elemzésnek vetette alá az abroncsokat, és reményei szerint Sanghajban már nem okoz gondot a túlzott gumikopás.

„Reméljük, hogy a jövő hétvégén eredményesebbek leszünk majd, mint az első két futamon, ahol nem a várakozásoknak megfelelően teljesítettünk, noha pozitívan kezdtünk mindkét helyszínen” – mondta Ross Brawn csapatfőnök.

„Nagyon keményen dolgoztunk, és elemzéseket végeztünk a gyárban, és remélem, hogy ezek az erőfeszítések megtérülnek majd Sanghajban.

A Mercedes-Benz motorsport-igazgatója, Norbert Haug hozzátette, noha Kínában más időjárási feltételek fogadják majd a mezőnyt, kiderül számukra, hogy sikerült-e megoldani a kezdeti problémákat.

„A maláj futam után a csapat gondosan kielemezte az első két versenyen látott gumifelhasználást, és arra próbált választ találni, miképp tudunk javulást elérni” – magyarázta.

„Habár a Kínai Nagydíjon más időjárási feltételek uralkodnak majd, és a pálya karakterisztikája is eltérő, választ kapunk majd arra, hogy sikerült-e javulást elérnünk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rosberg: Hamiltonnak is vannak gyenge pontjai

Nico Rosberg, a 2016-os év F1-es világbajnoka kíváncsi, hogy ki lesz idén Lewis Hamilton kihívója, és alig várja, hogy kiderüljön, mire lesz képes Charles Leclerc a Ferrari színeiben.

Hamilton egy erősebb Vettelre számít idén

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka újult energiával vág neki a 2019-es F1-es szezonnak, és reméli, hogy szoros csatákat vívhat a Ferrarival és a Red Bull-lal. 

Riportfilm: A bemutatás után pályán az új Mercedes

Bemutatta 2019-es Forma-1-es versenyautóját szerdán az elmúlt éveket végigdomináló Mercedes: a német istálló változatlan felállással, a Lewis Hamilton – Valtteri Bottas kettőssel vág neki az új bajnoki évadnak. Bemutatjuk az F1VILÁG.HU exkluzív riportfilmjét!

Friss hírek