A Mercedes szeretne győztes autót adni Hamiltonnak - F1VILÁG.HU

A Mercedes szeretne győztes autót adni Hamiltonnak

HIRDETÉS

Bár Lewis Hamilton nem számít győzelemre 2013-ban, a Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn abban bízik, lehetőségük lesz arra, hogy az élmezőnyben harcoljanak a következő évben.


Bár Lewis Hamilton nem számít győzelemre 2013-ban, a Mercedes csapatfőnöke, Ross Brawn abban bízik, lehetőségük lesz arra, hogy az élmezőnyben harcoljanak a következő évben.

A német istálló remek formában vágott neki az idei szezonnak, és újkori történetének első pole pozícióját, illetve futamgyőzelmét is megszerezte Kínában Nico Rosberg révén.

A Mercedes azonban egyre inkább lemaradt az élcsapatoktól, a szezon második felében pedig egy öt versenyen át tartó pontnélküliséget produkált.

A csapat jövőre a Nico Rosberg – Lewis Hamilton párossal vág neki a bajnoki küzdelmeknek: utóbbi versenyző elmondta, tudja, nem számíthat arra, hogy már jövőre az elsőségért harcolhat.

Ross Brawn, a brackley-i gárda első embere azonban reméli, hogy lesz esélyük a győzelemre.

„Kétségkívül nagyon keményen dolgozunk azért, hogy esélye legyen neki, illetve Nicónak a győzelemre és a pole pozíciókra. Ez a célunk” – mondta a szakember az Autosportnak.

„Nyilván nagyon fontos, hogy javítsuk. Szeretnénk is, még akkor is, ha nem sikerül minden kitűzött célt elérni. Elvégre soha nem tudhatjuk, a többiek mit csinálnak éppen. Szeretném azt hinni, hogy sikerül elérnünk néhányat céljaink közül jövőre. Biztos vagyok abban, hogy Lewis a szíve mélyén nyerni akar, de persze megérti, hogy ehhez be kell járnunk egy bizonyos utat.”

Brawn elmondta, Hamilton érkezése lendületet adhat a Mercedesnek 2013-ban.

„Alig várjuk már, hogy megkezdjük a közös munkát Lewisszal. Biztos vagyok abban, hogy teljesen más lesz, mint Michael. A csapat izgatott amiatt, hogy még mindig képesek vagyunk egy ilyen kaliberű versenyzővel dolgozni, és ahogy erősebbé válik az autónk, úgy lesz egyre fontosabb a pilóta is.”

Hirdetés

Miután Hamiltont még az év végéig szerződés köti a McLarenhez, csak januárban kezdheti meg a munkát a Mercedesnél, Brawn azonban nem tart attól, hogy ez gondot okoz majd a felek számára.

„Ez egyáltalán nem nagy probléma. Nyilvánvalóan vannak olyan dolgok, amiket az ember elkezd megcsinálni. Elkezd kialakítani egy kapcsolatot a mérnökökkel, erre pedig mélyrehatóbban csak januárban kerülhet majd sor.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!