A Mercedes szerint kockázatos a Ferrari taktikája - F1VILÁG.HU

A Mercedes szerint kockázatos a Ferrari taktikája

HIRDETÉS
Ellenfeleitől eltérő stratégiát alkalmaz majd a vasárnapi F1-es Osztrák Nagydíjon a Ferrari: Charles Leclerc a lágy gumival rajtol majd, míg a mögötte lévők a közepes keverékekkel.
Charles Leclerc Ferrari

Az időmérő edzés második szakaszában a Ferrari a lágy abroncsokkal teljesítette leggyorsabb körét, így ezzel a gumival lesznek kénytelenek elrajtolni. A Mercedes és a Red Bull ezzel szemben a közepes keverékekkel indul majd. 

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint a Ferrari kockázatot vállal ezzel a stratégiával. 

„Úgy gondolom, az, hogy Charles a lágyakon rajtol, kockázatos stratégia” – nyilatkozta Wolff. „Mert ha a dolgok rosszul alakulnak, akkor ez vagy egy kétkiállásos taktika, vagy az első etap végén veszélyben lehetnek.”

„Az elérhető stratégiák szempontjából a Red Bull és a Mercedes jobb helyzetben van a közepes keverékekkel. Szóval én inkább a közepeset választanám, mint a lágyat” – folytatta. 

Valtteri Bottas, aki a 3. rajtkockából indulhat majd, szintén úgy gondolja, hogy az ő stratégiájuk kifizetődőbb lesz a futamon. 

„Határozottan a jó gumival rajtolunk” – mondta a finn. „A rajtnál lehet egy kis hátrányunk, de utána úgy gondolom, a közepes keverék több lehetőséget kínál számunkra. Meglesz a lehetőségünk, hogy kicsit tovább kint maradjunk, vagy korábban kiálljunk, ha akarunk.”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke azonban sejti, hogy mi lehet az észszerű magyarázat arra, hogy a Ferrari ezt a taktikát alkalmazza. 

„A Ferrari másképp rakja össze a körét, a kanyarokban lassabbak, az egyenesekben gyorsabbak, szóval talán magabiztosak azt illetően, hogy meg tudják csinálni. Náluk nem olyan magas a gumik hőmérséklete a kanyarokban.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!