A Mercedes szerint nem minden a motorerő - F1VILÁG.HU

A Mercedes szerint nem minden a motorerő

HIRDETÉS

A Mercedes nem gondolja, hogy a jelenlegi F1-es versenygépek teljesítményét nagyban az erőforrás határozza meg, jóllehet az idei évben komoly előnyben van a Ferrari és a Renault egységeivel szemben.



A Mercedes nem gondolja, hogy a jelenlegi Forma-1-es versenygépek teljesítményét nagyban az erőforrás határozza meg, jóllehet az idei évben komoly előnyben van a Ferrari és a Renault egységeivel szemben.

A Mercedes gyári alakulata az eddig megrendezett tizenegy versenyből kilencet az élen fejezett be, míg partnercsapata, a Williams szinte a semmiből robbant be az idei évben, és már rajtelsőséget is szerzett, nagyrészt a motornak köszönhetően.

A konstruktőrök versenyének első hat helyezettje között négy Mercedes-egységekkel ellátott csapat szerepel, ám a Mercedes GP technikai igazgatója, Paddy Lowe nem gondolja, hogy az új hibrid szabályok azt eredményezték volna, hogy csakis a motoron múlik egy gárda sikere.

„Ezek az autók rendszer szinten kell, hogy jók legyenek, csak egy tényező még nem hozza meg a sikert” – mondta a szakember.

„Minden arról szól, hogy miként tudod összerakni a csomagot. Ez pedig a motorból, annak hatékonyságából, az aerodinamikából és azok házasításának módjáról szól.”

„A motor önmagában semmit nem ér, ha nincs mellette egy jó aerodinamikai csomag, megfelelő felfüggesztés és súlyelosztás.”

„A mi autónk nagyon gyors. Vannak más csapatok, amik szintén a mi motorunkat használják, és nem olyan gyorsak, szóval a teljes rendszer számít.”

Lowe azt is elmondta, hogy arra számított, hogy a riválisok hamarabb ledolgozzák kezdeti lemaradásukat a motorerő terén, ami nem így lett – véleménye szerint azért, mert ők sem tétlenkedtek és folyamatosan fejlesztették V6-os egységüket.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!