A Mercedes szerint rendkívül hasznos a barcelonai teszt - F1VILÁG.HU

A Mercedes szerint rendkívül hasznos a barcelonai teszt

HIRDETÉS
Fotó: Circuit de Barcelona-Catalunya

151 körrel zárta a barcelonai teszt keddi napját a Mercedes Forma-1-es csapata.

Az első tesztnapon a Spanyol Nagydíjon győztes Lewis Hamilton volt szolgálatban, aki elmondása szerint nagyon örül annak, hogy dolgozhatott Barcelonában, hiszen rengeteg hasznos munkát el tudtak végezni.

A brit 151 kör megtétele után a 6. legjobb idővel zárta a napot.

„Remek napunk volt, és meglehetősen érdekesen alakult a teszt, örülök, hogy itt vagyunk” –mondta a címvédő.

„Nagyon komoly programot teljesítettünk, 151 kört tettünk meg, ami remek jele a megbízhatóságnak. Alig várom már Monacót, remélhetőleg magunkkal vihetünk néhány dolgot innen, amit sikerült megtanulni.”

A Mercedes vezető mérnöke, Andrew Shovlin hozzátette, mivel a versenyhétvégén nincs lehetőség a különféle tesztek megfelelő elvégzésére, nagyon hasznos munkát tudnak végezni a teszten, mely sokat segíthet a csapatnak a szezon további részében.

„Remek napunk volt, Lewisszal 151 kört teljesítettünk, és nem voltak komoly gondok az autóval” – fogalmazott a szakember.

„Kiváló alapokkal rendelkezünk, a fókusz most arra helyeződik, hogy még jobban megértsük az autót és a gumikat. Volt egy átfogó aerodinamikai programunk is, amikor még a pálya kissé hűvös volt, és aztán a nap hátralévő részében már komolyan elkezdtünk körözni.”

„Egy versenyhétvégén nagyon nehéz megfelelő teszteket végezni a limitált mennyiségű gumik, a folyamatosan alakuló pálya és a maximális tempóra vonatkozó követelményeink miatt. Itt viszont rengeteg mindent el tudunk végezni a beállításokkal, szóval Lewis rá tudott érezni a változtatásokra, és remélhetőleg ez segít majd bennünket abban, hogy a legtöbbet hozzuk ki az autóból a következő versenyeken.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!