A Mercedes visszavágásra készül

Ugyan a belgiumi és olaszországi megmérettetésen a Mercedes versenyzői a várakozásokon alul teljesítettek, a csapatnál nem gondolják azt, hogy le kellene mondaniuk a 2013-as bajnokságról.


Ugyan a belgiumi és olaszországi megmérettetésen a Mercedes versenyzői a várakozásokon alul teljesítettek, a csapatnál nem gondolják azt, hogy le kellene mondaniuk a 2013-as bajnokságról.

A német istálló abban bízott, a szezon második felének olyan teljesítménnyel vághat neki, mellyel hozzásegítheti versenyzőjét, Lewis Hamiltont ahhoz, hogy közelebb kerüljön a bajnoki tabellát vezető Sebastian Vettelhez.

A Mercedes W04-es versenygépe azonban nem tudott olyan jó teljesítményt nyújtani Spában és Monzában, mint azt a csapat várta, miközben Vettel mindkét helyszínen diadalmaskodni tudott.

A német gyártó motorsport-igazgatója, Toto Wolff ettől függetlenül nem aggódik, a nagy leszorítóerőt igénylő pályákon – így például a következő helyszínen, Szingapúrban – magára találhat a Mercedes.

„Nyilván megvan a veszélye annak, hogy elveszítjük a lendületet – de az a helyzet, hogy még mindig lendületben vagyunk” – mondta a szakember.

„Az ember nem várhatja azt, hogy minden futamon a pole-ból rajtol, és minden versenyen dobogóra áll – főleg annak fényében, hogy hogyan is teljesítettünk tavaly. Továbbra is motivált mindenki, néha pedig csak egy apró dologra van szükség ahhoz, hogy ismét jó formában legyünk. De összességében elégedett vagyok.”

A Mercedes olaszországi esélyeit nagyban rontotta a kiábrándító időmérő, a vasárnapi futamon ugyanis Lewis Hamilton és Nico Rosberg is versenyképes tempót tudott diktálni.

Wolff kíváncsian várja, miképp teljesít majd csapata a következő versenyeken, főleg úgy, hogy még bőven lesznek újítások az idei szezonra.

„Szingapúrban is lesznek új elemek az autón, mint ahogy Koreára is” – magyarázta. „Egy specifikus tervünk van, és aztán meghatározzuk, melyik versenyre állunk le az idei autó fejlesztésével. Szóval elég rugalmasak vagyunk.”

„Ami Szingapúrt illeti: ha megnézzük a magyarországi hétvégét, egy nagy leszorítóerőt igénylő pályát, akkor arra következtethetünk, hogy jók leszünk.”

„Viszont a szimulációink Spára és Monzára is azt jósolták, hogy versenyképesek leszünk, szóval a helyzet azért nem ilyen egyszerű.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!