A Mercedesnek hasznos volt a Ferrari sikere - F1VILÁG.HU

A Mercedesnek hasznos volt a Ferrari sikere

HIRDETÉS

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója azt mondja, hasznos pofont jelentett csapata számára az, hogy a Ferrari idén két futamot is meg tudott nyerni.


Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója azt mondja, hasznos pofont jelentett csapata számára az, hogy a Ferrari idén két futamot is meg tudott nyerni.

A német istálló domináns formában vágott neki az idénynek, Sebastian Vettel révén azonban legfőbb riválisuk, a Ferrari Malajziában és legutóbb, Magyarországon is nyerni tudott.

„Malajzia kétségkívül amolyan ébresztő volt számunkra” – mondta Wolff a Motorsport.com című lapnak nyilatkozva.

„Melbourne után úgy éreztük, a kezünkben van az irányítás, de aztán különböző okok miatt elkaptak bennünket. És utólag belegondolva, az efféle pofonok bizony jól jönnek néha.”

„Kétségkívül profitáltunk belőle, hiszen minden bizonnyal új, agresszívabb célokat tűztünk ki magunk elé a fejlesztéseket, a köridőket és a minőséget illetően. Tudjuk, hogy a fenyegetés valós.”

A Ferrari a Magyar Nagydíjon is nyerni tudott, ráadásul a csapat komoly újításokkal készül a nyári szünetet követő versenyekre. A Mercedesnél pedig pontosan tisztában vannak azzal, hogy az olasz istállóval a továbbiakban is számolni kell.

„Még nem nyertük meg a bajnokságot” – mondta Wolff.

„Még csak az év felénél járunk. Rengeteg olyan példa volt már az F1 története során, amikor egy csapat gondba került később, vagy mások felgyorsították a fejlesztési tempót. Szóval két lábbal a földön járunk.”

„Még kilenc futam hátravan, és csak az év végén tudom majd megmondani, hogy könnyebb, vagy nehezebb dolgunk volt-e.”

Hirdetés

Amikor a szakembert arról kérdezték, a Ferrari még erősebb lehet-e a nyári szünet után, így felelt: „Igen. Megnyerni a második bajnokságot fontos volna számunkra, és gőzerővel fejlesztjük tovább a jelenlegi autót. Ne feledjük, hogy ez előnyt jelent majd jövőre is, hiszen a szabályok nem változnak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!