A Mercedesnek nem kell a Ferrari kulcsembere

Fotó: Pirelli
Fotó: Pirelli
Néhány hónapja arról szóltak a hírek, komoly nézeteltérések vannak a Ferrari háza táján, az olasz istálló technikai igazgatójáért, Mattia Binottóért pedig állítólag a Mercedes is bejelentkezett.

Néhány hónapja arról szóltak a hírek, komoly nézeteltérések vannak a Ferrari háza táján, az olasz istálló technikai igazgatójáért, Mattia Binottóért pedig állítólag a Mercedes is bejelentkezett.

A Ferrari 2018-ban méltó ellenfele volt a Mercedesnek a világbajnoki címért folytatott küzdelemben, az olaszok azonban ismételten alulmaradtak a német istállóval szemben.

A bajnoki küzdelem közben aggasztó hírek érkeztek Maranellóból: a pletykák szerint Maurizio Arrivabene csapatfőnök és Mattia Binotto nem feltétlenül értettek egyet fontos kérdésekben, habár Arrivabene már akkor leszögezte, nem igazak az erről szóló hírek.

Arrivabenére komoly nyomás nehezedett, a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne ugyanis állítólag ultimátumot adott neki: ha idén sem nyernek világbajnoki címet, távoznia kell a F1-es csapat éléről, helyét pedig Binotto veheti át.

Sajnálatos módon Marchionne nyáron betegség következtében elhunyt, utódja, Louis Camilerri pedig kiállt Arrivabene mellett, aki így megtarthatta helyét a csapatnál.

A Corriere della Sera szakírója, a komoly maranellói kapcsolatokkal rendelkező Giorgio Terruzzi nemrég cikkében arról írt, Mattia Binotto a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjat követően mindenképpen le akart ülni a Ferrari vezérkarával, hogy megtudja, milyen irányba tartanak a dolgok.

A technikai igazgatónak állítólag voltak opciói, több F1-es istállótól is ajánlatot kapott, ezeket azonban csak annak tudatában fogadhatta volna el, hogy egy évig még nem állhatott volna munkába. Úgy tudni, Binotto mindenképpen maradni akart a Ferrarinál, mert a missziója, hogy az olasz istállóval világbajnoki címet nyerjen.

Szolgálataira állítólag a Mercedes is igényt tartott: nem ő lett volna az első mérnök, aki a német istállóhoz szerződik Maranellóból, korábban James Allison, valamint Aldo Costa is így tett.

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója mindazonáltal a Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva azt mondta, teljes a csapatuk, így nincs szükségük Binottóra.

„Nem, ez nem igaz” – mondta, amikor arról kérdezték, valóban ajánlatot tettek-e a neves szakembernek.

„Mattia egy csodás mérnök, de James Allison vezetésével egy optimális mérnöki csapatunk van.”

Maurizio Arrivabene csapatfőnök egyébként még novemberben leszögezte, technikai csapatuk változatlan marad a 2019-es Forma-1-es szezonra.

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

Friss hírek