Fotó: Mercedes
Hírek

A Mercedesnél is érzik, keserédes az oroszországi győzelem

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-igazgatója elismerte, keserédes kettős győzelmet arattak a vasárnapi Orosz Nagydíjon, miután csapatutasítást kellett alkalmazniuk, hogy ne Valtteri Bottas, hanem a bajnoki címért harcoló Lewis Hamilton nyerje a futamot.

Hamilton a 2. helyről rajtolt Szocsiban, a pole-t ugyanis csapattársa, Bottas szerezte meg szombaton, aki jó darabig kontroll alatt tartotta a versenyt.

A futam során azonban a Mercedes megkérte a finn pilótát, engedje el maga mellett a négyszeres világbajnokot, aki így végül meg is nyerte a versenyt.

„A szívünk mélyén mindannyian versenyzők vagyunk, és versenyzést akarunk látni, illetve azt, hogy a leggyorsabb versenyző győz” – mondta Toto Wolff a Sky Sports F1 televíziónak.

„Ugyanakkor viszont racionális emberek vagyunk, és számos dolgot megvitattunk ma délelőtt –a versenyen aztán mindig minden másképp alakul. Ez történt ma is.”

„A föld felett kellene járnunk a kettős győzelem után, és alapvetően így is van, de mégis Valtteri ellen sültek el a dolgok. Ez egy győzelem lett volna számára, mi pedig változtattunk rajta.”

„Ez elkeserítő a versenyző, és elkeserítő a csapat számára is. Ugyanakkor viszont a nyers valóság az, hogyha egy ilyen versenyen 7 ponttal többet tudunk szerezni a bajnokságban, melynek során voltak nagyon-nagyon nehéz időszakaink, akkor meg kell tennünk.”

„Mindent kontroll alatt akarunk tartani a futamon – volt milliónyi forgatókönyv, de a versenyen egy eltérő helyzet alakult ki, ezért ki kell elemeznünk, hogy lássuk, mit tanulhatunk belőle.”

Wolff kifejtette, Bottas a csapat érdekeit helyezte előtérbe, és nagyon hálásak neki ezért.

„Valtteri egy fantasztikus csapatjátékos. Lewis volt mögötte, mi pedig megkértük őket, hogy cseréljenek, amit ők rögtön megtettek. A győzelem az győzelem, az 50 pont pedig egy kiváló előny.”

Szólj hozzá!