A Mercedesnél még nem tudják, hogy sérültek-e a motorok

Fotó: Mercedes
2018 Großer Preis von Osterreichisch, Samstag - Wolfgang Wilhelm Lewis Hamilton Mercedes

A Mercedes Forma-1-es csapatánál még nem tudják biztosan, hogy sérültek-e motorjaik a múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon elszenvedett meghibásodások következtében.

A német istálló jó formában versenyzett a spielbergi hétvégén, ám végül Valtteri Bottas és Lewis Hamilton is kénytelenek voltak feladni a versenyt műszaki problémák miatt.

A Mercedes technikai igazgatója, James Allison nemrég elárulta, a felmerült technikai gondok nincsenek összefüggésben azzal, hogy a Mercedes Franciaországban bevetette új motorspecifikációját – azt azonban még nem zárhatják ki, hogy megsérültek az erőforrások, hiszen a Red Bull Ringen látott váratlan és kontrollálatlan leállásoknak lehetnek következményei.

„Nem ugyanaz a probléma volt, teljesen eltérő hibákról beszélünk” – mondta a szakember.

„Valtteri autójának esetében egy hidraulikus meghibásodás volt, mely a szervónál kezdődött, de végül megmutatkozott abban, hogy nem lehetett sebességet váltani, ez pedig az autó megállását okozta.”

„Lewis esetében pedig a benzinpumpával volt probléma, magyarán nem tudtunk üzemanyagot juttatni a motorba, ezért ki kellett állnunk.”

„De teljesen eltérő meghibásodások voltak, és egyiknek sincs semmilyen köze ahhoz, hogy bevezettük az új erőforrást.”

A Mercedesnél abban bíznak, az erőforrás komponensei nem sérültek – de biztosat csak akkor tudnak mondani, ha alaposan leellenőrizték az autókat.

„Hogy ezek következményeként lesznek-e olyan komponenscserék, melyek büntetéshez vezetnek? Reméljük, hogy nem! Úgy hisszük, hogy mindkét meghibásodás az elromló elemekre korlátozódott, és mindkettőt ki lehet cserélni anélkül, hogy meg kellene bontanunk az autó plombált elemeit, ami büntetést vonzana magával.”

„Mindazonáltal azért mondtam, hogy reméljük, mert valahányszor egy autó kontrollálatlan módon áll meg, amikor egy meghibásodás történik, a rendszer szokatlan módon áll le, és az autó szenvedhet ismeretlen károsodást. Nem lehetünk biztosak a dologban addig, amíg el nem végeztük a szükséges ellenőrzéseket, melyekkel megbizonyosodhatunk arról, hogy a plombált elemekre, melyek cseréje büntetést vonhat maga után, nem volt hatással a kontrollálatlan leállás.”

Fotó: Mercedes

„Szóval van most tennivalónk, próbálunk megbizonyosodni arról, hogy nem kockáztatunk azokkal az elemekkel, melyek nem voltak összefüggésben a meghibásodással – de az autó leállásának lehetnek sérüléses következményei.”

„Viszont nem gondoljuk, hogy ez a helyzet – úgy hisszük, hogy jó formában leszünk Silverstone-ban.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!