A Mercedesnél nagy volt az aggodalom Perez motorhibája után

Fotó: Force India
Sergio Perez (MEX) Sahara Force India F1 VJM11. French Grand Prix, Saturday 23rd June 2018. Paul Ricard, France.

Újabb aggodalomra adott okot a Mercedes számára Sergio Perez múlt vasárnapi motorproblémája – árulta el Toto Wolff, a német gyártó motorsport-igazgatója.

A Mercedes a korábbi megbízhatósági aggályok után a Francia Nagydíjon vetette be új specifikációjú erőforrását, melyet a gyári versenyzők eredményesen használtak Le Castellet-ben.

Rajtuk kívül a Williams és a Force India pilótái is megkapták a 2.1-es specifikációt, Sergio Perez azonban motorhiba miatt nem ért célba a szezon nyolcadik versenyén.

Később kiderült, Perez kiesését egy, a vízpumpán belüli szivárgás okozta, Toto Wolff pedig elárulta, nagyon aggódtak, amikor látták, mi történt.

„Igen, mert egy új erőforrás esetében mindig nagyon figyelsz, nézed az adatokat, hogy mi is történik” – mondta a szakember.

„Ha a hatból az egyik erőforrással probléma támad, ami tudomásunk szerint a víznyomás elvesztése volt… nyilván nagyon odafigyelsz arra, hogy mi történik a saját motorjaiddal.”

Fotó: Pirelli

Bár az új Mercedes-motorral Lewis Hamilton végül nyert a Paul Ricard versenypályán, Wolff szerint nehéz kijelenteni, hogy a 2.1-es specifikációval ismét a Mercedes áll az élen.

„Ha megnézzük az időmérős adatokat, akkor látható, hogy a leggyorsabb Kimi [Räikkönen] volt az egyenesben” – magyarázta a szakember.

„Úgy hisszük, hogy ő talán eltérő aero-konfigurációval ment. Három erőforrás – a Renault, a Ferrari és a Mercedes – nagyon közel van egymáshoz jelenleg. Mindeki arra törekszik, hogy apró előnyre tegyen szert anélkül, hogy ártana a megbízhatóságnak – ez a nehéz feladat.”

„A küzdelem pedig egészen a szezon végéig folytatódni fog.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!