A Mercedesnél tudják, fő majd a fejük versenyzőik miatt - F1VILÁG.HU

A Mercedesnél tudják, fő majd a fejük versenyzőik miatt

HIRDETÉS

A Mercedes Forma-1-es csapatánál tudják, nehéz idők várnak rájuk, versenyzőik, Lewis Hamilton és Nico Rosberg között ugyanis tovább élesedik majd a világbajnoki címért folytatott küzdelem.


A Mercedes Forma-1-es csapatánál tudják, nehéz idők várnak rájuk, versenyzőik, Lewis Hamilton és Nico Rosberg között ugyanis tovább élesedik majd a világbajnoki címért folytatott küzdelem.

Azt követően, hogy az éllovas Rosberg az első helyről volt kénytelen kiállni Silverstone-ban, csapattársa, Hamilton pedig megnyerte a futamot, kettejük között mindössze 4 pontra csökkent a különbség a tabellán.

A Mercedes nem ügyvezető elnöke, Niki Lauda elárulta, tisztában vannak azzal, hogy kettejük párharca okoz még némi fejfájást az alakulatnak.

„Most minden újra olyan, mint amilyen Lewis idei második kiesése előtt volt” – mondta az osztrák ex-versenyző.

„Egészen a végsőkig fognak harcolni, olyan keményen, hogy el sem hisszük majd – azért, hogy világbajnokok legyenek. Szóval nehéz idők várnak rám.”

A háromszoros F1-es világbajnok mindazonáltal leszögezte, továbbra sem szólnak majd bele versenyzőik küzdelmébe.

„Nem fogunk közbeavatkozni. Ez nagyon fontos. Kezdettől fogva ezt a politikát alkalmazzuk, szóval most miért szólnánk bele? Úgyhogy érdekes lesz majd nézni, hiszen pontosan ugyanazt a szintet képviselik.”

Míg Nico Rosberg az egész szezon során rendkívül következetesen teljesít, Lewis Hamiltonnak voltak idén hullámvölgyei: a brit pilótának voltak kiváló versenyei, az időmérőkön azonban nem egyszer gyengélkedett. Lauda szerint azonban ennek nincs komoly jelentősége.

„Mindenkinek vannak hullámvölgyei. Nézzék csak meg [Sebastian] Vettelt! Ő egy négyszeres világbajnok, az elmúlt nyolc versenyen pedig esett-kelt, szóval, ha van valaki, akinek több hullámvölgye volt idén, akkor az Vettel.”

Hirdetés

„Az ilyen dolgok megtörténnek, szerintem túl sokat látnak bele ebbe. Lewis a szezon kezdete óta remek szinten teljesít, rendkívül stabil, és azt kell mondjam, Nico pedig fejlődött.”

„Monaco után Nicónak minden a kezére játszott, ez megtörténik a sportban, amikor egyesek a legmagasabb szinten harcolnak. Szóval Nicónak minden összejött, Lewis pedig egy milliméternyit hátracsúszott. Most Lewis ismét sínen van, szóval azt mondom, igencsak érdekesnek ígérkezik a következő pár futam.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!