A Mercedesnél tudják, hátrányban lesznek hétvégén - F1VILÁG.HU

A Mercedesnél tudják, hátrányban lesznek hétvégén

HIRDETÉS

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elismerte, csapata hátrányból várhatja a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíjat, amiért eltiltása miatt nem vehetett részt a múlt heti silverstone-i teszten.


A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff elismerte, csapata hátrányból várhatja a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíjat, amiért eltiltása miatt nem vehetett részt a múlt heti silverstone-i teszten.

A brackley-i gárda azért nem lehetett ott a háromnapos gyakorláson, mert még május közepén megszegte a Sportszabályzatot azzal, hogy a Pirelli felkérésére 2013-as autójával tesztelt három napon át Barcelonában.

A múlt heti fiatalok tesztjén a Forma-1 csapatainak lehetőségük volt arra, hogy kipróbálják azokat a gumikat, melyekkel a Pirelli Magyarországra érkezik. Az olasz gumigyártó a 2012-es gumiszerkezetet ötvözte az idei keverékekkel, a mezőny pedig először a Hungaroringen használja majd élesben ezeket a termékeket.

Toto Wolff elismerte, a Mercedest érzékenyen érintette, hogy nem próbálhatta ki az új gumikat, így mindent megtesznek azért, hogy a hétvégén felzárkózzanak.

„Nem kergetünk illúziókat, pontosan tudjuk, hogy a magyarországi hétvégén rengeteg kihívással kell megküzdenünk”
– mondta a német istálló motorsport-főnöke.

„Először is a pénteki edzésnapon extra házi feladat vár ránk, meg kell ugyanis értenünk, az új gumik hogyan működnek az autóval. Aztán meg kell birkóznunk a magas hőmérséklettel, a nagy kihívást jelentő pályával, illetve a lágy- és közepes keverékű Pirelli-abroncsokkal.”

„A nürburgringi versenyen túlmelegítettük az abroncsokat, így szeretnénk minimálisra csökkenteni annak esélyét, hogy ezek a problémák Magyarországon is gondot okoznak majd – ahol a pályahőmérséklet szintén nagyon magas lesz.”

„A csapat a németországi hétvége óta keményen dolgozott azon, hogy javítson a helyzeten, és majd meglátjuk, az új gumik miképp befolyásolják a dolgot.”

A Mercedes a múlt heti tesztet követően megkapta a Pirellitől azokat az adatokat, melyeket a gumigyártó az új abroncsokról gyűjtött, Wolff szerint azonban ettől még nem lesz könnyű dolguk a Hungaroringen.

„Két győzelemmel és hat rajtelsőséggel a zsebünkben vágunk neki ennek a hétvégének” – magyarázta a szakember.

Hirdetés

„Továbbra is nagyon motiváltak vagyunk, szeretnénk jó eredményt elérni a nyári szünet előtt – ezzel együtt pontosan tudjuk, hogy nagyon jól kell végeznünk a dolgunkat, hogy ez megvalósuljon.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

A Mercedesnél tudják, hátrányban lesznek hétvégén
Gumielőnyben lehet a Ferrari a szombati sprintfutamon
Sainz már most tudja, min akar változtatni az autón az időmérőre
Ötszörös pénzt fizet a fogadóiroda Norris sprintgyőzelmére! (x)
Ekkor lesz a kínai sprintfutam és időmérő szombaton

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!