A Mercedesnél tudják, idén is erős lesz a Ferrari

Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport
Fotó: Mercedes AMG Petronas Motorsport
Komoly küzdelem vár a Mercedesre a 2019-es Forma-1-es évadban – ezt mondja a német istálló motorsport-igazgatója, Toto Wolff.

Komoly küzdelem vár a Mercedesre a 2019-es Forma-1-es évadban – ezt mondja a német istálló motorsport-igazgatója, Toto Wolff.

A Mercedes tavaly újra megnyerte az F1-es bajnokságot, habár a Ferrari csapata komoly ellenfélnek bizonyult – főleg a szezon első felében.

Wolff azt mondja, az olaszokat idén is nehéz lesz legyőzni.

„A Ferrari rendkívüli módon javított formáján az elmúlt években, és azt gondolom, elég hasonló teljesítményre voltunk képesek” – mondta a szakember.

„Végül egy kis előnyünk maradt, de félelmetes ellenféllé váltak.”

A Mercedes-főnök ráadásul attól tart, a Honda-motorokkal a Red Bull is igazán ütőképes lesz 2019-ben, sőt, az új technikai szabályok miatt mások is okozhatnak meglepetést.

„A Red Bull és a Honda szintén csatlakozhat a bulihoz. De az új szabályok miatt bárki más riválisunkká válhat.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel: 2020 végéig biztosan maradok

Sebastian Vettel, a Ferrari F1-es pilótája úgy érzi, még ereje teljében van, ami a versenyzést illeti, így egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Red Bull nem „gyanakszik” a Ferrari üzemanyagjára

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondja, nem igaz az, hogy „gyanakodva” tekint a Ferrari által használt üzemanyagra, ugyanakkor el kell ismerni, ez egy rendkívül fontos terület a fejlesztések szempontjából.

Ferrari: Nehéz döntés volt hátraküldeni Leclercet

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, „nehéz” volt arra utasítani Charles Leclercet, hogy engedje el maga mellett csapattársát, Sebastian Vettelt a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon.

Vettel: A következő hetek kulcsfontosságúak lesznek

A Ferrari idei eredményei egyelőre elmaradnak attól, amit a maranellóiak vártak volna az idei F1-es szezonban: Sebastian Vettel szerint még sok munka vár rájuk ahhoz, hogy kihozzák az autóból a benne rejlő lehetőségeket.

Friss hírek