A Mercedest meglepte a Red Bull gyengélkedése – F1VILÁG.HU

A Mercedest meglepte a Red Bull gyengélkedése

HIRDETÉS

Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke a minap egy interjúban bevallotta, meglepte, hogy az elmúlt években rendre domináló Red Bull Racing ilyen komoly problémákkal találta magát szembe az első előszezoni teszten.


Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke a minap egy interjúban bevallotta, meglepte, hogy az elmúlt években rendre domináló Red Bull Racing ilyen komoly problémákkal találta magát szembe az első előszezoni teszten.

A Milton Keynes-i gárda versenyzői, Sebastian Vettel és Daniel Ricciardo mindössze 21 kört tudtak megtenni Jerezben, miközben a Mercedes több mint 1300 km-t futott új, W05-ös versenygépével.

A Red Bullt – a többi Renault-motoros csapathoz hasonlóan – komolyan hátráltatták az energiatároló rendszerrel kapcsolatos problémák, ám az osztrákoknak az RB10-es versenygép hűtésével is meggyűlt a bajuk. Emiatt pedig a soron következő, bahreini tesztre jelentős mértékben át kell tervezni az autót, hogy a problémák ne fordulhassanak elő ismét.

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff az AUTOSPORT című angol szaklapnak nyilatkozva elárulta, álmában sem gondolta volna, hogy a Red Bull ilyen sokat szenved majd az első teszten.

„Engem személy szerint meglepett a dolog” – vallotta be a szakember. „Az első- és második napon számítani lehetett problémákra, de nem vártam volna a Red Bulltól, hogy úgy fejezi be ezt a tesztet, hogy gyakorlatilag nem is körözött az autóval.”

Toto Wolff szerint hiba volna még leírni a Red Bull - Fotó: Daimler AG

Az osztrákok küszködése ellenére Wolff nem számít arra, hogy a címvédő gárda idén nem lesz harcban a vb-elsőségért – állítása szerint hiba volna még leírni a Red Bullt.

„Őszintén szólva nem igazán tudom, mi történt, csak a nyilatkozatokat olvastam” – fogalmazott. „Ők egy nagyszerű csapat konkrét hozzáállással, és megmutatták már a múltban, mennyire versenyképesek.”

„Szóval nincs kétségem afelől, hogy meg fogják oldani a problémákat, legyenek azok a motorral, vagy a kasztnival kapcsolatosak.”

A Williams főmérnöke, Rod Nelson kifejtette, bár a Red Bull és a Renault problémája első blikkre igencsak komolynak tűnt Jerezben, a rendkívül komplikált F1-es gépek miatt könnyen elképzelhető, hogy a megoldás egyszerűbb lesz, mint a csapat gondolná.

„A Renault-nak lesz pár álmatlan éjszakája, de ez egy dolog” – mondta. „Lehet, hogy az akkumulátor egy kicsit kicsi, vagy túlmelegszik.”

A Ferrari világbajnoka, Fernando Alonso kifejtette, ő és csapata nem vesztegetik az idejüket arra, hogy a Red Bull problémáival foglalkoznak.

„Nem az a legfőbb gondunk, hogy mit csinálnak a többiek” – nyilatkozta a spanyol.

Alonso a saját dolgával foglalkozik - Fotó: Scuderia Ferrari

„Rengeteg minden történik a mi garázsunkban is, szóval nem igazán tekinthetünk kifelé. A Red Bull eddig nem sok időt töltött a pályán, de meggyőződésem, hogy hamarosan összeállnak majd a dolgok.”

Felipe Massa, a Williams brazil pilótája szerint a riválisoknak mindenképpen lökést adhatnak a Red Bull problémái.

„Azt hiszem, ha nem azt látjuk, hogy a Red Bull nyer folyton, az mindenki számára pozitívum lehet” – fogalmazott.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!