A mexikói pályabírók miatt kap Ricciardo rajtbüntetést

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Daniel Ricciardo, a Red Bull F1-es versenyzője már csak nevet azon, hogy a Brazil Nagydíjon ismét rajtbüntetést kap.

Miután Ricciardo autójában turbófeltöltőt cserélnek, az ausztrál a Brazil Nagydíjon öthelyes rajtbüntetésre számíthat – ebben azonban már semmi meglepetés nincs számára, az ok viszont meglehetősen furcsa.

Már tudok nevetni az egészen, mert ez már szokássá vált. Mit tudok csinálni? Nem tehetek ellene semmit. Csak megpróbáljuk kihozni a legjobbat a hétvégéből” – nyilatkozta Ricciardo, akit a csapat már korábban értesített arról, hogy mi vár rá Brazíiában.

„Felhívtak, hogy elmondják, mi történt Mexikóban. Azt hiszem, hogy a pályabírók az oltóanyagot a kipufogóba nyomták, ami felment a turbóig, és tönkretette.

„Nyilvánvalóan volt egy pár napom, hogy megemésszem a dolgokat. Csak megpróbálok jól teljesíteni az időmérőn, és keményen versenyezni.

Ricciardo mindkét pénteki szabadedzésen a 4. helyen végzett Interlagosban, és elmondása szerint összességében elégedettek lehetnek az autóval.

A hosszú etapokon jó volt az autónk, szóval ez a vasárnapi versenyre magabiztosságot ad számomra” – mondta.

„Ez lehetőséget ad arra is, hogy az élen állókhoz képest valami mást csináljunk. Valami más stratégiát kell követnünk, hogy egy kicsivel nagyobb esélyünk legyen.”

Ezeket olvastad már?

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!