A Michelin is megpályázta a gumibeszállítói pozíciót - F1VILÁG.HU

A Michelin is megpályázta a gumibeszállítói pozíciót

HIRDETÉS

Szeretne visszatérni a Forma-1-be a sportág korábbi gumiszállítója, a Michelin, ennek érdekében pedig nemrég le is adta pályázatát a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA).


Szeretne visszatérni a Forma-1-be a sportág korábbi gumiszállítója, a Michelin, ennek érdekében pedig nemrég le is adta pályázatát a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA).

A királykategória irányító testülete nemrég nyitotta meg a tendert a 2017-2019-ig terjedő időszakra, a pályázatok leadási határideje pedig június 17-én, azaz ma van.

Az AUTOSPORT című angol szaklapnak nyilatkozva Pascal Couasnon, a Pirelli motorsport-igazgatója megerősítette, ők is megpályázták a gumibeszállítói pozíciót.

„Igen, mi is beszálltunk. Előterjesztettünk javaslatokat, beszéltünk a Forma-1-ről és arról, hogy csalódottak vagyunk, főleg a mai gumihelyzet miatt” – mondta a szakember.

„Ha hitelesek akarunk lenni és következetesek, akkor nem panaszkodhatunk vagy véleményezhetünk úgy, hogy nincsenek megoldásaink. Szóval vannak ötleteink, ezeket előterjesztjük, és majd meglátjuk, hogy érdekli-e őket, vagy sem.”

„Legalább senki sem mondhatja ránk azt, hogy csak beszélünk, de nem teszünk semmit. Nos, most cselekedtünk.”

Couasnon azt is megerősítette, a Michelin kitart amellett, hogy 18 colos kerekekkel akar dolgozni a Forma-1-ben.

„Ez a javaslat maradt. Próbálunk egy kicsit változtatni a helyzeten.”

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone a múlt hónapban azt mondta, véleménye szerint a Pirelli visszatérése ártana a sportágnak, a francia gyártó azonban nem foglalkozik ezzel a megszólalással.

Hirdetés

„Nyilván tiszteletben tartjuk azt, amit Bernie mondott” – mondta Couasnon.

„Azt is megértem, hogy azt mondják, a Pirelli jó munkát végez – ha azonban a csapatok és a versenyzők véleményét hallgatom meg, akkor úgy tűnik, hogy nem mindenki ért egyet.”

„Ha a kérés az volt, hogy több kerékcsere legyen, akkor azt elő lehet idézni, de olyan gumikkal is, amik nem kopnak ennyire.”

„Imádjuk a sportot, de úgy hisszük, hogy lehetne jobb is. Nem azt mondjuk, hogy igazunk van, de mi legalább szeretnénk hozzájárulni a sportághoz, és némi innovációt bevezetni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!