A motorban van a Red Bull és a Lotus sikerének titka - F1VILÁG.HU

A motorban van a Red Bull és a Lotus sikerének titka

HIRDETÉS

Az okos motorvezérlésnek köszönheti elmúlt időszakbeli fellendülését a Red Bull Racing és a Lotus csapata – állítják a Mercedesnél.


Az okos motorvezérlésnek köszönheti elmúlt időszakbeli fellendülését a Red Bull Racing és a Lotus csapata – állítják a Mercedesnél.

A német vállalat szerint e két csapat motorpartnere, a Renault óriási fejlődést ért el idény közben, ennek köszönhető az, hogy Sebastian Vettel sorozatban ötször tudott nyerni, és a Lotus versenyzői is rendre dobogóra álltak.

„Azt gondolom, látható, hogy a Red Bull Szingapúrtól kezdve nagyot lépett előre, és aztán Koreában a Lotus is jelentősen feljavult – nagyjából 2-4 tizedmásodpercet” – mondta a Mercedes motorsport-főnöke, Toto Wolff. „Most azt kell kiderítenünk, mit sikerült elérniük a motorvezérlés tekintetében.”

„Meg kell tudnunk, hogy van-e ott valami. Talán a fújással trükköznek? Az elmúlt versenyek fejlődését tekintve úgy tűnik, lemaradtunk. Azért van ez, mert van valami, amit mi nem értünk a mechanikai beállítások tekintetében?”

„Vagy előbb a Red Bull, aztán a Lotus is csinált valamit, ami a motorvezérléssel van összefüggésben?”

Wolff szerint fontos, hogy kiderítsék, miért javult fel ennyire e két istálló, céljuk ugyanis továbbra is az, hogy megszerezzék a második helyet a konstruktőrök versenyében.

A szakember mindazonáltal rámutatott arra, nincs egyszerű dolguk, hiszen egyre több figyelmet kell szentelniük a jövő évi autó fejlesztésének is.

„Három dolgot kell szem előtt tartanunk. Az egyik, hogy elkerülte-e valami a figyelmünket, és ha igen, miért? A második, hogy megfelelően kell kiegyensúlyoznunk erőforrásainkat a 2014-es és 2013-as fejlesztések tekintetében. A harmadik pedig, hogy a konstruktőri második helyre pályázunk.”

„Ez a célunk, és ehhez kell tartanunk magunkat.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!