A Német Nagydíj is veszélybe került a Forma-1-ben

Mindkét német versenypályánál rezeg a léc: Hockenheim 2010-től már nem tud garanciát vállalni a rendezvény lebonyolítására.

Mindkét német versenypályánál rezeg a léc: Hockenheim 2010-től már nem tud garanciát vállalni a rendezvény lebonyolítására.

2007 óta váltja egymást a két német tradicionális pálya, Hockenheim és Nürnburgring. Mindkét helyszín évente milliós veszteségeket könyvelhet el, mivel Bernie Ecclestone egyre több pénzt követel a nagydíj rendezésének jogaiért, körülbelül 16-20 millió Euró között mozog ez az ár jelenleg.

Egyértelmű, hogy a Schumacher utáni korszakban, promóterek hiányában már nem engedhet meg magának ilyen nagy összeget egyik pálya sem, ezért most megoldásra várnak mindkét városban.

Különösen Hockenheimben erősödtek fel azon hangok, melyek szerint a Forma-1 rendezését inkább hanyagolni kellene: “A Forma-1-es futam megrendezése a jelenlegi feltételek mellett gazdaságilag már nem tartható 2010-től” – jelentette ki Dieter Gummer főpolgármester szeptemberben.

Ezen kijelentés mára konkretizálódott Karl-Josef Schmidt, a Hockenheim-Ring GmbH igazgatója részéről is, aki a Sport1.de-nek adott interjújában a következőket mondta: “Ha továbbra is magunkra maradunk, akkor valószínűleg kiszállunk. Ha ezentúl is a társaságunknak, illetve Hockenheim városának kell viselnie a költségeket, nem lesz más választásunk.”

Amire leginkább szüksége volna a német pályáknak, az a több néző. Tavaly 30.000 néző és eladott jegy hiányzott ahhoz Nürnburgringen, hogy nullszaldós legyen az esemény. Ott szerencsére még nem írták le annyira a Forma-1-et, mint Hockenheimben, ráadásul épül egy egész éves szórakoztató élménycentrum is a pályán, ami egy 215 millió eurós beruházás, és a tervek szerint a 2009-es verseny előtt lesz kész.

Természetesen Nürnburgban is számolják a veszteségeket, és már 2006 óta kritizálja a tartományi vezetés a nagy hiányt.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!