A Petrobras elhagyja a Hondát és a Forma-1-et - F1VILÁG.HU

A Petrobras elhagyja a Hondát és a Forma-1-et

HIRDETÉS

A Honda Racing elveszítette egyik jelentős szponzorát, ugyanis a brazil olajtársaság, a Petrobras hétfőn kiadott közleményében megerősítette, hogy nem vesz részt a brackley-i bázisú alakulat megmentésében, és azonnali hatállyal szakít a Forma-1-gyel.

A Honda Racing elveszítette egyik jelentős szponzorát, ugyanis a brazil olajtársaság, a Petrobras hétfőn kiadott közleményében megerősítette, hogy nem vesz részt a brackley-i bázisú alakulat megmentésében, és azonnali hatállyal szakít a Forma-1-gyel.

Az elmúlt héten olyan hírek kaptak szárnyra, melyek szerint a brazil vállalat készen áll mentőövet dobni a Honda eladósorban lévő csapatának, és Bruno Senna szponzoraként dollármilliókat injektálhat a projektbe.

A Petrobras azonban cáfolta mindezt, sőt azt is megerősítette, hogy nem kívánja támogatni a brackley-i bázisú gárdát, pedig a tavalyi év végén egy 10 millió dollárról szóló szponzorációs szerződést kötött a Hondával.

A brazil olajtársaság továbbá leszögezte, hogy szakít a sporttal, ugyanis csak beszállítói szerződés érdekelné, aminek megkötésére már nem lesz lehetősége az idei évben, mivel mindegyik nagyvállalat rendelkezik üzemanyagpartnerrel.

“A Petrobras arra használta az F1-et, hogy folyamatosan fejleszthesse technológiáját, és ehhez szorosan együtt kell dolgoznia egy gyártóval” – mondta a Petrobras szponzorációs igazgatója, Claudio Thompson.

“Mikor a Honda bejelentette távozását, úgy döntöttünk, hogy mi is elhagyjuk a sportot, ugyanis minden gyári támogatást élvező csapatnak megvan az üzemanyagpartnere a 2009-es idényre. Nem érdekel bennünket sima kereskedelmi szponzoráció anélkül, hogy használhatnánk és fejleszthetnénk termékeinket.”

Ami pedig a Senna támogatásáról szóló híreket illeti, a brazil cégóriás a következőket szögezte le közleményében: “A Petrobras cáfolja azon médiaértesüléseket, melyek szerint Bruno Senna a cég támogatásával indulhatna az ex-Honda színeiben.”

“A cég nem lépett kapcsolatba a Hondával, illetve annak bármilyen utódcsapatával. A Petrobras hangsúlyozza, hogy Motorsport Szponzorációs Programja keretén belül nem szponzorál önálló versenyzőket.”

Bár a Petrobras pénze nyilvánvalóan hiányozni fog a csapatnak, az autosport.com úgy tudja, a Honda Racing jó úton halad afelé, hogy megmeneküljön, és rajthoz állhasson a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

Az sem kizárt, hogy pénzes befektetők hiányában a menedzsment tagjai, Nick Fry és Ross Brawn vásárolná meg a csapatot, bár a The Daily Telegraph hétfői számában hondás forrásokra hivatkozva azt írja, a vezetőség előrehaladott tárgyalásban áll egy harmadik – meg nem nevezett – féllel.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!