A Pirelli kedden kezdi meg az új gumik tesztelését - F1VILÁG.HU

A Pirelli kedden kezdi meg az új gumik tesztelését

HIRDETÉS

A Pirelli és a Toyota Motorsport már megérkezett az olaszországi Mugellóba, de csak kedden kezdi meg a jövő évre szánt abroncsok tesztelését, értesült az Autosport.


A Pirelli és a Toyota Motorsport már megérkezett az olaszországi Mugellóba, de csak kedden kezdi meg a jövő évre szánt abroncsok tesztelését, értesült az Autosport.

Az olasz gumiszállító, amely a Brigdetsone utódjaként, a következő három szezonban egyedüliként látja majd el termékeivel a mezőnyt a Forma-1-ben, a Toyota tavalyi versenygépével, a TF109-cel kezdi meg a munkát Mugellóban.

Bár korábban az a hír járta, hogy a Pirelli már hétfőn megkezdi első hivatalos tesztprogramját, a mai nap csak az előkészületekről szólt Mugellóban, a valódi munka majd csak kedden veszi kezdetét, és két napon át tart.

A Toyota Motorsport korábbi tesztcsapatának egy részét küldte az olasz pályára, hogy minden segítséget megadjon a leendő beszállítónak. A japánok a hírek szerint előzetesen kiértékelik a gumikról begyűjtött adatokat, és majd azután adják át a Pirellinek további analizálásra.

A szóban forgó TF109-es modell a hírek szerint egyetlen versenyen sem indult a tavalyi évben, a kölni bázisú alakulat azt a téli teszteken használta, aerodinamikai tesztelésre.

Bár hivatalosan még nem erősítették meg, hogy ki fogja vezetni a Toyota tavalyi autóját, minden jel arra utal, hogy a Mercedes GP teszt-, és tartalékversenyzője, Nick Heidfeld segédkezik majd a tesztelésben.

A német pilóta állítólag készen áll szerződést bontani jelenlegi csapatával, hogy még csak a gyanúja se merülhessen fel annak, hogy a Mercedes GP esetleg előnybe kerülhet amiatt, hogy a többieknél előbb jut bizonyos információkhoz az új gumikról.

Az Autosport úgy tudja, hogy a Forma-1-es Csapatok Szövetsége (FOTA) jóváhagyásával tesztelhet a Pirelli a TF109-cel, hiszen ez az egyetlen olyan versenygép, amely hasonlít a jelenlegi f1-es autókhoz, és egyik jelenlegi csapathoz sem köthető

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!