A Pirelli szerint izgalmas taktikai küzdelem várható

A kemény, valamint a lágy összetételű abroncsaival érkezik a hétvégi Brit Nagydíj helyszínére a Forma-1-be idén visszatért Pirelli.


A kemény, valamint a lágy összetételű abroncsaival érkezik a hétvégi Brit Nagydíj helyszínére a Forma-1-be idén visszatért Pirelli.

Az olasz gumigyártó motorsport-igazgatója, Paul Hembery úgy véli, érdekes versenyre van kilátás Silverstone-ban, hiszen – akárcsak az eddigi versenyeken – feltételezhetően ezúttal is számos taktikát láthatunk majd.

„Silverstone-ban mindig izgalmas versenyeket láthatunk, a légkör pedig fantasztikus, ami jól megmagyarázza, miért is hívják a pályát a brit motorsport otthonának” – mondta a szakember.

„A kemény keverékű abroncsoknak hála a csapatok meg tudnak felelni a pálya követelményeinek tartósság szempontjából, míg a lágy összetételű gumikkal ki tudják hozni a tiszta teljesítményt autóikból. Hogy ezt a kombinációt miképp használják, az természetesen a stratégián múlik: azok az alakulatok, melyek úgy érzik, szignifikáns teljesítménybeli előnyt élveznek, talán megtesznek néhány rövidebb etapot a lágy gumikkal, míg másoknak lehet, hogy jobban fekszenek majd a hosszabb etapok a kemény keverékkel.”

Hembery hozzátette, függetlenül attól, milyen taktikával vágnak neki a hétvégének a csapatok, szinte borítékolható, hogy szoros küzdelemre van kilátás.

„A stratégiának természetesen nem csak a versenyen, de az időmérőn is lesz hatása, szóval már szombaton tiszta képet kaphatunk arról, mit csinálnak a csapatok. Bármilyen taktika mellett is teszik le voksukat – tehát akár több bokszkiállást teljesítenek, akár tovább kint maradnak -, a verseny végére nagyon közel kell, hogy legyenek egymáshoz, ami a Forma-1 egyik legérdekesebb eleme az idei évben.”

„Ezzel együtt természetesen nagyon nehéz pontosan jósolni, hiszen a silverstone-i egyike azon helyszíneknek, ahol soha nem teszteltünk. Angliában ráadásul bármelyik pillanatban eleredhet az eső, ezzel pedig az összes stratégiát ki lehet dobni az ablakon.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Hírlevél