A Pirelli vezére örül Heidfeld leigazolásának - F1VILÁG.HU

A Pirelli vezére örül Heidfeld leigazolásának

HIRDETÉS

A Pirelli Motorsport igazgatója, Paul Hembery boldogan nyilatkozott, hogy a Mercedes elengedte teszt-, és tartalékversenyzőjét, Nick Heidfeldet, aki a szezon hátralévő részében segédkezni fog a jövő évre szánt abroncsok tesztelésében, és fejlesztésében.


A Pirelli Motorsport igazgatója, Paul Hembery boldogan nyilatkozott, hogy a Mercedes elengedte teszt-, és tartalékversenyzőjét, Nick Heidfeldet, aki a szezon hátralévő részében segédkezni fog a jövő évre szánt abroncsok tesztelésében, és fejlesztésében.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Pirelli családban köszönthetjük Nicket, és biztosak vagyunk abban, hogy kiváló munkát fog végezni számunkra” – mondta a szakember.

„A tesztpilótai szerepkör kulcsfontosságú, éppen ezért egy olyan versenyzőt kerestünk, aki komoly f1-es tapasztalattal rendelkezik az elmúlt évekből, megvan a megfelelő sebessége ahhoz, hogy keményen hajtsa az új gumikat.”

„Ezen felül elég egyenletes teljesítményt tud nyújtani ahhoz, hogy megbízható szimulációkat végezzen számunkra, és technikai szaktudás lehetővé teszi, hogy pontos információkat szolgáltasson mérnökeinknek, akik támaszkodhatnak a visszajelzéseire.”

„Nick pedig minden elvárásunkat kielégíti, így nagyon örülünk, hogy sikerült megszereznünk szolgálatait, továbbá köszönetet szeretnénk mondani a Mercedes GP Petronas csapatnak, hogy nem állt az útjába, és elengedte Nicket szerződéséből.”

Heidfeld már hétfőn Mugellóba érkezett, ahol a mai napon megkezdte az új gumik tesztelését a Toyota tavalyi versenygépével.

„Óriási megtiszteltetés számomra, hogy a Pirellihez csatlakozhatom, és ilyen fontos munkát végezhetek. Továbbá nagyon hálás vagyok a Mercedes GP Petronas istállónak, hogy elengedtek szerződésemből, hogy betöltsem ezt a szerepet” – mondta a német.

„Az elmúlt évek során felhalmozott tapasztalatommal, biztos vagyok abban, hogy fontos visszajelzéseket tudok majd biztosítani a Pirellinek a jövő évi gumik fejlesztésében.”

„Biztos vagyok abban, hogy közösen, egy dinamikus gumipalettát tudunk megalkotni, ami még izgalmasabb sporttá teszi majd a Forma-1-et a jövőben.”

Hirdetés

Hembery azt is elmondta, hogy a Toyota tavalyi versenygépnél tökéletesebb autót nem is találhattak volna arra, hogy megkezdjék jövő évre szánt abroncsaik tesztelését, ugyanis a TF109 egy modernkori modell, és egyik jelenlegi csapathoz sem köthető.

„Ami az autót illeti, az volt a célunk, hogy pártatlanok maradjunk, és egyik jelenlegi csapatnak se kedvezzünk” – mondta.

„A Toyota egy tökéletes megoldás volt, hiszen egy jelenkori versenygép, ami bizonyította sebességét és megbízhatóságát, azonban egyik jelenlegi gyártóhoz sem köthető a Forma-1-ben.”

„Biztos vagyok abban, hogy egy hihetetlenül jó csomaggal rendelkezünk, amivel minden lehetőségünk meglesz arra, hogy maximalizáljuk az abroncsainkban rejlő potenciált a következő szezon előtt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!