A Racing Point csapatnév változni fog az új F1-es idény előtt

Fotó: Force India
Sergio Perez (MEX) Racing Point Force India F1 VJM11. Formula One Testing, Tuesday 27th November 2018. Yas Marina Circuit, Abu Dhabi, UAE.

Nem Racing Point néven vesz részt a 2019-es Forma-1-es bajnokságban a Force India csapata, habár az előzetes nevezési listán még így szerepel az istálló.

A silverstone-i istálló a 2018-as szezon közben tulajdonosváltáson esett át, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által nemrég közzétett jövő évi nevezési listán a csapat Racing Point néven szerepel, mely megnevezést már idén év közben is használt a gárda.

Otmar Szafnauer, a Force India ügyvezetője azonban a Motorsport.com kérdésére megerősítette, az istálló új nevét a 2019-es szezon előtt jelentik majd be.

„A mostani megnevezés egyfajta jelzése a jövőbeli változásnak, amit majd a 2019-es szezon előtt jelentünk be” – mondta a szakember.

Manapság egyébként egy csapat nevének megváltoztatása kevésbé komplikált, mint korábban, amikor még az F1 Bizottságának, tehát a rivális csapatoknak a jóváhagyására volt szükség. Ma már elég az is, ha a csapatok kérvényt nyújtanak be az FIA felé, és követik a megfelelő procedúrát.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!