Verstappen vs. Ocon

A Racing Point csapatnév változni fog az új F1-es idény előtt

Fotó: Force India
Fotó: Force India

Nem Racing Point néven vesz részt a 2019-es Forma-1-es bajnokságban a Force India csapata, habár az előzetes nevezési listán még így szerepel az istálló.

A silverstone-i istálló a 2018-as szezon közben tulajdonosváltáson esett át, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által nemrég közzétett jövő évi nevezési listán a csapat Racing Point néven szerepel, mely megnevezést már idén év közben is használt a gárda.

Otmar Szafnauer, a Force India ügyvezetője azonban a Motorsport.com kérdésére megerősítette, az istálló új nevét a 2019-es szezon előtt jelentik majd be.

„A mostani megnevezés egyfajta jelzése a jövőbeli változásnak, amit majd a 2019-es szezon előtt jelentünk be” – mondta a szakember.

Manapság egyébként egy csapat nevének megváltoztatása kevésbé komplikált, mint korábban, amikor még az F1 Bizottságának, tehát a rivális csapatoknak a jóváhagyására volt szükség. Ma már elég az is, ha a csapatok kérvényt nyújtanak be az FIA felé, és követik a megfelelő procedúrát.

 

Kapcsolódó cikkek

Stroll: Végre egy versenyautó!

Lance Stroll, a Racing Point pilótája nagyon elégedett a 2019-es F1-es szezon első versenyével, miután rögtön a szezonnyitón pontot szerzett.

Megvan az F1-es szezon első büntetése

Pénteken az Ausztrál Nagydíj szabadedzéseivel megkezdődött a 2019-es F1-es szezon, amelynek első napján rögtön ki is osztották az év első büntetését.

Perez már nem álmodozik a Ferrariról

Sergio Perez, a Racing Point versenyzője teljesen elkötelezett jelenlegi csapata iránt, és bízik benne, hogy az F1-es középmezőny élére állhatnak idén.

Képgaléria: Barcelonai tesztek – 2. nap

A második napot töltötték el Barcelonában kedden a Forma-1 csapatai. A tesztnapot a Ferrari ifjú titánja, Charles Leclerc zárta az élen. Mutatjuk a nap legjobb fotóit!

Friss hírek