A Red Bull aerodinamikáját másolná a McLaren

Fotó: McLaren
Fotó: McLaren

A Red Bull aerodinamikai koncepcióját követve próbálna előrelépni 2019-ben a McLaren Forma-1-es csapata.

Miközben az energiaital-gyárosok idén versenyeket tudtak nyerni, addig a McLaren ugyanazzal a Renault-motorral továbbra is küszködik a száguldó cirkuszban.

A csapat 2019-ben a Carlos Sainz – Lando Norris párossal vág neki a világbajnokság küzdelmeinek, az új versenyzők mellett pedig egy szemlélet is érkezik a csapathoz – legalábbis az AS című spanyol lap szerint.

A lap úgy tudja, a McLaren mérnökei azon dolgoznak egy ideje, hogy ellessenek néhány dolgot a Red Bull versenyautójáról – a csapat próbálja az osztrákok aerodinamikai koncepcióját követni, mely híresen ütőképes az F1-es mezőnyben.

„Vannak már számaink, de most semmit sem oszthatok meg önökkel. Azt gondolom, a jövő évi szabályváltozások kedvezhetnek nekünk, de nagyon jó csapatok ellen kell versenyeznünk” – mondta Gil de Ferran, a McLaren sportigazgatója.

„Nagyon tisztelem a riválisainkat, szóval meg kell várnunk, hogyan teljesítünk majd Barcelonában a jövő év elején.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Friss hírek