A Red Bull alig várja, hogy a Honda motorjait használja - F1VILÁG.HU

A Red Bull alig várja, hogy a Honda motorjait használja

HIRDETÉS
A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko szerint a Hondával való együttműködésük óriási lehet Japánban – főleg akkor, ha mihamarabb a győztesek útjára lépnek.
Fotó: Scuderia Toro Rosso

A Red Bull motorsport-tanácsadója, Helmut Marko szerint a Hondával való együttműködésük óriási lehet Japánban – főleg akkor, ha mihamarabb a győztesek útjára lépnek.

A Honda 2019-ben már a Red Bull csapatát is ellátja erőforrásokkal, a múlt hétvégi Japán Nagydíjon pedig a helyi rajongók hatalmas szurkolással igyekeztek bíztatni a Toro Rosso versenyzőit, Brendon Hartley-t és Pierre Gasly-t.

A két versenyző a 6. és 7. helyeket szerezték meg az időmérő edzésen, habár a futamon végül nem sikerült pontokat szerezniük.

„Nagyon biztató. Elképesztő fogadtatásban részesültünk Japánban. El tudják képzelni, mi lesz, ha elkezdünk nyerni? Élmenőként óriási lesz!” – mondta Helmut Marko a Motorsport.com-nak nyilatkozva.

„Nagyon pozitív évet várunk jövőre a másik motorral. Láttuk, mire voltak képesek a szuzukai időmérőn.”

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szintén igazán elégedett volt a Honda legújabb motorspecifikációjának teljesítménye láttán.

„A hétvége során, illetve Oroszországban is nagyon odafigyeltünk a fejlődésükre” – mondta a szakember.

„Nagyszerű látni, hogy valódi előrelépéseket tesznek. Izgatottan vagyunk a fejlődésük miatt, és nyilván reménykedve várjuk a 2019-es évet. Látható, hogy az autónk végsebessége nem az igazi, ezért bízunk abban, hogy a Hondával jövőre sokkal inkább versenyben leszünk.”

Pierre Gasly – aki jövőre a Toro Rossótól a Red Bullhoz szerződik – azt mondja, még korai megmondani, mennyire lesznek versenyképesek 2019-ben.

Hirdetés

„Másmilyen autók lesznek, szóval látnunk kell, hogy milyen csomagunk van. A Red Bull mindig nagyon gyors autókat épít, a kasztni általában erről ismert” – fogalmazott az ifjú tehetség.

„Úgy gondolom, a Honda fejlődésével, amit jelenleg lépésről lépésre tesznek, igazán jó helyzetben lehetünk. 6 hónap múlva meglátjuk. Sok minden történhet. Jelenleg még nem akarok ezen túl sokat gondolkodni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!