A Red Bull attól tart, tovább nő a Mercedes-fölény - F1VILÁG.HU

A Red Bull attól tart, tovább nő a Mercedes-fölény

HIRDETÉS

A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, tart attól, hogy a bajnoki tabellát vezető Mercedes a hétvégi Bahreini Nagydíjon még tovább növeli majd előnyét.


A Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner elárulta, tart attól, hogy a bajnoki tabellát vezető Mercedes a hétvégi Bahreini Nagydíjon még tovább növeli majd előnyét.

A német istálló Nico Rosberg révén győzelemmel indította a szezont bő két hete, Ausztráliában, Lewis Hamilton pedig múlt vasárnap, Sepangban tudott diadalmaskodni.

A Red Bull ezzel szemben sokat küszködött az elmúlt időszakban, és bár Sebastian Vettel Malajziában egy harmadik hellyel örvendeztette meg a gárda rajongóit, nyilvánvaló, hogy a címvédő gárda továbbra is nagy lemaradásban van.

„Azt gondolom, Bahreinben még nagyobb előnyben lesznek majd, mert azon a pályán a motorerő az, ami dominál” – mondta Christian Horner csapatfőnök.

„Malajziában jók voltunk a középső szektorban, de a pálya első szakaszán gyakorlatilag kinyírtak minket egész hétvégén, hiszen ott tulajdonképpen két hosszú egyenes van csak. Ebben a két egyenesben átlagosan fél másodperc volt a két csapat közti különbség.”

„Nem hiszem, hogy bahreinig megoldást találunk erre a problémára, és kétlem, hogy lesz eső! Persze megpróbálunk annyit fejlődni, amennyit csak tudunk ezen a héten. A próbapadon folyamatosan dolgoznak a motoron, remélhetőleg egy kicsit közelebb kerülhetünk ellenfeleinkhez – ha lehetséges, már a következő hétvégén.”

Horner kifejtette, véleménye szerint a Mercedes autójában bőven van még potenciál.

„Nagy különbségekről beszélünk. Jelen pillanatban bőven van tartalékuk, mi pedig olyan közel kerültünk hozzájuk, amennyire csak tudtunk. Nyilvánvaló, hogy az egyenesekben vannak óriási előnyben, a Renault-val közösen pedig keményen dolgozunk a megoldáson. De egyelőre még nem vagyunk ott, ahol lenni szeretnénk.”

„Úgy gondolom, meg tudja oldani a gondokat a Renault, hiszen a legtöbb probléma a szoftverrel van összefüggésben. De nemcsak arról van szó, hogy a Renault gyengébb, hiszen láthattuk, hogy [Fernando] Alonso még új szett gumikkal, nyitott DRS-sel sem tudta megelőzni a használt gumikkal szenvedő [Nico] Hülkenberget. Szóval le a kalappal a Mercedes előtt, akik a télen remek munkát végeztek a motorukkal. Nagyon nehéz lesz befogni őket.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!