A Red Bull attól tartott, defektet kap Vettel - F1VILÁG.HU

A Red Bull attól tartott, defektet kap Vettel

HIRDETÉS

Akár defektet is okozhatott volna a Sebastian Vettel autójáról a vasárnapi Indiai Nagydíj utolsó köreiben levált alkatrész – árulta el Adrian Newey, az osztrák gárda főtervezője.


Akár defektet is okozhatott volna a Sebastian Vettel autójáról a vasárnapi Indiai Nagydíj utolsó köreiben levált alkatrész – árulta el Adrian Newey, az osztrák gárda főtervezője.

Vettel magabiztos versenyzést bemutatva sorozatban negyedik győzelmét aratta Indiában, a Red Bull vezérkara azonban nem dőlhetett hátra a verseny utolsó fázisában, a német pilóta ugyanis az egyik kanyarban túl keményen támadta a kerékvetőt, minek következtében az autó alján található kis „csúszólap” levált.

Newey elmondta, megijedtek, hiszen az alkatrészek akár defektet is okozhattak volna.

„Úgy tűnt, Sebastian szélesen vette az egyik kanyart, és az egyik első csúszólap kapott egy ütést” – mondta a Red Bull főtervezője.

„Ez önmagában nem jelentett problémát, az viszont már veszélyes lett volna, ha a leszakadt elem a hátsó kerekek alá esik, és defektet okoz. Tehát odafigyeltünk a guminyomásra, és végül megbizonyosodhattunk arról, hogy minden rendben van.”

Nem ez volt a Red Bull egyetlen problémája a vasárnapi futam során, Mark Webber autójában ugyanis a KERS rakoncátlankodott.

„Kénytelenek voltunk kikapcsolni a rendszert, emiatt pedig Mark nagyon sebezhetővé vált Fernando Alonsóval szemben (aki meg is előzte az ausztrált – a szerk.), a futam végén pedig Lewis [Hamilton] is nagyon közel került hozzá.”

Newey elmondta, bár Vettel győzelmének hála növelte előnyét az összetettben, nem vehetnek semmit biztosra.

„Abu Dhabiban egy teljesen más pálya vár ránk. Előfordulhat, hogy nem tudjuk majd jól működetni az abroncsokat, miközben a Ferrari és a McLaren igen. És azt sem tudjuk, riválisaink milyen fejlesztéseket vonultatnak majd fel. Tehát nem pihenhetünk és nem vehetünk semmit biztosra.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!