Fotó: Red Bull Racing
HírekKiemelt

A Red Bull beavatkozik, ha elfajul a házon belüli verseny

A Red Bull vezérkara arra fogja utasítani Max Verstappen és Daniel Ricciardo versenymérnökeit, hogy avatkozzanak közbe a versenypályán zajló küzdelmek során, ha úgy érzik, elfajulhatnak a dolgok.

Bakuban az osztrák istálló mindkét versenyzője kiesett, miután az 1-es kanyarban egymásnak ütköztek. A Red Bull részéről akkor úgy fogalmaztak, továbbra is engedik Verstappennek és Ricciardónak, hogy harcoljanak egymással, Dr. Helmut Marko pedig a Spanyol Nagydíj előtt ismét kifejtette mindezt.

„Hagyjuk őket versenyezni. Viszont a jövőben meg fogjuk mondani a versenymérnökeiknek, hogy avatkozzanak közbe, ha úgy látják, eszkalálódnak a dolgok”

– mondta a szakember az Auto Bildnek.

„A két versenyzőnk beszélt egymással a történtekről. Szóval nincs viszály. Nem szükséges tovább beszélni a dologról. Lezártuk ezt a fejezetet.”

Marko azt mondja, a helyzet ezúttal más, mint akkor, amikor a 2010-es Török Nagydíjon Sebastian Vettel és Mark Webber ütköztek, hiszen kettejüknek nem volt olyan erős a viszonyuk, mint jelenlegi versenyzőpárosuknak.

„Ricciardo és Verstappen igazából remekül kijönnek egymással” – mondta a Red Bull tanácsadója.

„Akkoriban, Vettel és Webber esetében nem ez volt a helyzet, sem pedig Senna és Prost [a McLarennél], valamint Hamilton és Rosberg [a Mercedesnél] esetében.”

„Bakuban túl későn találtuk el a gumik működési tartományát, az elévágás nem működött, ezért szabadultak el az érzelmek.”

„Ricciardo túl későn lépett a fékre, de Verstappen is megelőzhette volna a balesetet, ha elkerül az útjából.”

A szakember kifejtette, szeretné, ha Verstappen végre célba is érne a versenyeken.

„Max már tudja, ha még egy incidens lesz, akkor automatikusan ő lesz a hibás, függetlenül attól, hogy tudott-e volna tenni ellene, vagy nem. Mert mostanában annyi balesetben benne volt.”

„És szükségünk van a pontokra is. Legközelebb jobban át kell gondolnia, mit csinál. Nem kell lelassítania, vagy változtatni a hozzáállásán, egyszerűen csak haza kell hoznia az autót, ez a legfőbb feladata.”

„Max elég magabiztos ahhoz, hogy kezelje ezt. És szerintünk ez nem változtat semmin jövőbeli sikerein.”

Szólj hozzá!