Verstappen vs. Ocon

A Red Bull bízik abban, meg tudja tartani Ricciardót

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner bízik abban, hogy meg tudják győzni Daniel Ricciardót a maradásról.

Az ausztrál versenyző szerződése a 2018-as szezon végén lejár, és állítólag jó eséllyel pályázhat a Mercedes, illetve a Ferrari ülésére a következő idényre.

Ricciardo parádés teljesítményt nyújtott a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon: bár nehezen indult számára a sanghaji küzdelem, végül parádés előzéseket bemutatva nyerni tudott.

A rutinos versenyző mindazonáltal azt mondta, egy győzelem még kevés lesz ahhoz, hogy a Red Bull meggyőzze őt a maradásról, Christian Horner csapatfőnök mégis bizakodó.

„Én egy boldog Daniel Ricciardót látok. Ha egy olyan autót adunk neki, amellyel versenyeket tud nyerni, miért menne máshova? Egy kész versenyzővé fejlődött, megvan a sebessége és a tapasztalata, ez pedig a lehető legjobb kombináció”

– mondta a szakember.

„Daniel számára nem indul könnyen az idény: Ausztráliában büntetést kapott, Bahreinben akkumulátorproblémái voltak, aztán a kínai harmadik szabadedzésen a turbógond… De a sanghaji győzelem nagy önbizalmat adott neki. Ő maga kiváló formában van. Szerintem ő a legjobb támadó stílusú versenyző a Forma-1-ben. Észreveszi a részt, és ahogy messziről megindítja a támadást, majd megfelelően lelassítja az autót a kanyarig és elfordul, egyszerűen parádés.”

Horner beszélt arról is, az idei szezonban véget érhet a Mercedes évek óta tartó hegemóniája.

„Ebben a sportban mindig így volt – ha sok versenyt nyersz, idővel egyre nehezebb dolgot lesz. Körkörösen változik a helyzet a Forma-1-ben: egy adott csapat bizonyos ideig az élen van, de aztán megelőzik.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rengeteg újítás felkerült a Renault autójára

Már a barcelonai teszt első napján rengeteg új elemet pályára vitt a Renault Forma-1-es csapata – a múlt heti bemutatón látott versenyautó jelentősen átalakult az előszezoni tesztekre.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Friss hírek