A Red Bull bízik abban, meg tudja tartani Ricciardót

Fotó: Red Bull Racing
SHANGHAI, CHINA - APRIL 15: Race winner Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing celebrates with Red Bull Racing Team Principal Christian Horner after the Formula One Grand Prix of China at Shanghai International Circuit on April 15, 2018 in Shanghai, China. (Photo by Clive Mason/Getty Images)

A Red Bull Forma-1-es csapatát irányító Christian Horner bízik abban, hogy meg tudják győzni Daniel Ricciardót a maradásról.

Az ausztrál versenyző szerződése a 2018-as szezon végén lejár, és állítólag jó eséllyel pályázhat a Mercedes, illetve a Ferrari ülésére a következő idényre.

Ricciardo parádés teljesítményt nyújtott a múlt hétvégi Kínai Nagydíjon: bár nehezen indult számára a sanghaji küzdelem, végül parádés előzéseket bemutatva nyerni tudott.

A rutinos versenyző mindazonáltal azt mondta, egy győzelem még kevés lesz ahhoz, hogy a Red Bull meggyőzze őt a maradásról, Christian Horner csapatfőnök mégis bizakodó.

„Én egy boldog Daniel Ricciardót látok. Ha egy olyan autót adunk neki, amellyel versenyeket tud nyerni, miért menne máshova? Egy kész versenyzővé fejlődött, megvan a sebessége és a tapasztalata, ez pedig a lehető legjobb kombináció”

– mondta a szakember.

„Daniel számára nem indul könnyen az idény: Ausztráliában büntetést kapott, Bahreinben akkumulátorproblémái voltak, aztán a kínai harmadik szabadedzésen a turbógond… De a sanghaji győzelem nagy önbizalmat adott neki. Ő maga kiváló formában van. Szerintem ő a legjobb támadó stílusú versenyző a Forma-1-ben. Észreveszi a részt, és ahogy messziről megindítja a támadást, majd megfelelően lelassítja az autót a kanyarig és elfordul, egyszerűen parádés.”

Horner beszélt arról is, az idei szezonban véget érhet a Mercedes évek óta tartó hegemóniája.

„Ebben a sportban mindig így volt – ha sok versenyt nyersz, idővel egyre nehezebb dolgot lesz. Körkörösen változik a helyzet a Forma-1-ben: egy adott csapat bizonyos ideig az élen van, de aztán megelőzik.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!