Verstappen vs. Ocon

A Red Bull biztos benne, a Hondával is az élmezőnyben harcolhat

Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner biztos benne, csapata 2019-ben, a Honda erőforrásait használva is az élmezőnyben harcolhat majd. A szakember azt mondja, meglehetősen egyértelmű volt számukra a döntés.

Az osztrák istálló kedden jelentette be, szövetségre lépett a Hondával, így 2019-ben és 2020-ban biztosan a japán gyártó V6-os erőforrásait használja majd a Forma-1-ben.

Mivel a Red Bull idén már két futamot is nyert a Renault-val, a döntés meglehetősen kockázatosnak tűnik, főleg, ha a Honda elmúlt 3 évben mutatott teljesítményét vesszük alapul.

Hornernek azonban nincs kétsége afelől, jól döntöttek, és a Red Bull jövőre is versenyképes lesz – immáron a Hondával.

„A Montrealban gyűjtött információkra alapoztuk a döntésünket – a döntésünk, amit mérnöki szempontok alapján hoztunk meg, végül meglehetősen egyértelmű volt” – mondta a Red Bull csapatfőnöke.

„Úgy éreztük, ahelyett, hogy csúsznának a dolgok, vagy még több időt vennének igénybe, és a Renault is szerette volna, ha minél előbb döntünk, úgy határoztunk, hogy megfelelő az időzítés ahhoz, hogy elkötelezzük magunkat és meghozzuk a döntésünket – és végül bejelentést tettünk.”

„Elég kiváltságos helyzetben voltunk, mert az első sorból figyelhettük a Honda fejlődését partnercsapatunk, a Toro Rosso révén, és összevethettük a látottakat saját erőforrásunkkal.”

„Nagyszerű volt látni a fejlődést. Arra a következtetésre jutottunk, hogy a Honda remek előrelépéseket tesz úgy a teljesítményt, mint a megbízhatóságot tekintve. Ezért meghoztuk azt a nehéz döntést, hogy 12 szezon után motort váltunk, és kipróbálunk valami újat 2019-től kezdve.”

Horner azt mondja, meggyőződése, hogy a Red Bull a következő években is az élcsapatok ellen csatázhat majd, és jó esélye lesz a győzelmekre, illetve a világbajnoki címekre.

„A célunk csapatként az, hogy közelebb kerüljünk legfőbb riválisainkhoz” – szögezte le a szakember.

„Az elmúlt pár évben próbáltuk ezt megtenni, és természetesen az erőforrás kulcsfontosságú összetevő egy F1-es autóban, és nagyon bízunk abban, hogy a Hondának megvan a megfelelő infrastruktúrája, a megfelelő forrásai, technikai kapacitása és elkötelezettsége, hogy hozzásegítsen minket ahhoz, hogy csökkentsük a lemaradásunkat az előttünk lévő csapatokhoz, a Ferrarihoz és a Mercedeshez képest.”

Fotó: Scuderia Toro Rosso

A szakember szerint az, hogy a Red Bull Racing és a Toro Rosso is Honda-motorokat használ a jövőben, mindenki számára nagy előnyökkel jár majd.

„Azt gondolom, a Toro Rossóval való kapcsolatban rendkívül hasznos volt a Hondának. Természetesen a Red Bull Technology érintett a Toro Rossónál a váltó, és a többi kapcsán, szóval van szinergia, és ez csak segít abban, hogy ez a szinergia kiterjedjen a két csapat között azzal, hogy mindkét istálló ugyanazt az erőforrást használja.”

„Szóval igen, vannak egyértelmű előnyei a közös beszállítónak – úgy a Honda, mint a Red Bull F1-es tevékenysége szempontjából.”

Bár a Red Bull nagy bejelentést tett kedden, továbbra is arra összpontosítanak, hogy 2018-ban a lehető legjobb eredményeket érjék el a Renault partnereként.

„Továbbra is a 2018-as világbajnokágra fókuszálunk, kívülállóként esélyesek vagyunk mindkét bajnoki címre, versenyeket is nyertünk már idén, és a 3. helyet foglaljuk el a tabellán, ráadásul még sok van hátra.”

„Úgyhogy a végsőkig nyomni fogjuk, és támaszkodni fogunk a Renault támogatására a szezon végéig.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Riportfilm: Verstappen bejáratta a 2019-es Red Bullt

Max Verstappen vihette pályára először a Red Bull Forma-1-es csapatának 2019-es versenyautóját. A holland versenyző Silverstone-ban járatta be az új versenygépet. Nézd meg te is az F1VILÁG.HU exkluzív beszámolóját!

Friss hírek