A Red Bull biztos benne, a Hondával is az élmezőnyben harcolhat

Fotó: Red Bull Racing
MONTREAL, QC - JUNE 08: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer on track during practice for the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 8, 2018 in Montreal, Canada. (Photo by Charles Coates/Getty Images)

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner biztos benne, csapata 2019-ben, a Honda erőforrásait használva is az élmezőnyben harcolhat majd. A szakember azt mondja, meglehetősen egyértelmű volt számukra a döntés.

Az osztrák istálló kedden jelentette be, szövetségre lépett a Hondával, így 2019-ben és 2020-ban biztosan a japán gyártó V6-os erőforrásait használja majd a Forma-1-ben.

Mivel a Red Bull idén már két futamot is nyert a Renault-val, a döntés meglehetősen kockázatosnak tűnik, főleg, ha a Honda elmúlt 3 évben mutatott teljesítményét vesszük alapul.

Hornernek azonban nincs kétsége afelől, jól döntöttek, és a Red Bull jövőre is versenyképes lesz – immáron a Hondával.

„A Montrealban gyűjtött információkra alapoztuk a döntésünket – a döntésünk, amit mérnöki szempontok alapján hoztunk meg, végül meglehetősen egyértelmű volt” – mondta a Red Bull csapatfőnöke.

„Úgy éreztük, ahelyett, hogy csúsznának a dolgok, vagy még több időt vennének igénybe, és a Renault is szerette volna, ha minél előbb döntünk, úgy határoztunk, hogy megfelelő az időzítés ahhoz, hogy elkötelezzük magunkat és meghozzuk a döntésünket – és végül bejelentést tettünk.”

„Elég kiváltságos helyzetben voltunk, mert az első sorból figyelhettük a Honda fejlődését partnercsapatunk, a Toro Rosso révén, és összevethettük a látottakat saját erőforrásunkkal.”

„Nagyszerű volt látni a fejlődést. Arra a következtetésre jutottunk, hogy a Honda remek előrelépéseket tesz úgy a teljesítményt, mint a megbízhatóságot tekintve. Ezért meghoztuk azt a nehéz döntést, hogy 12 szezon után motort váltunk, és kipróbálunk valami újat 2019-től kezdve.”

Horner azt mondja, meggyőződése, hogy a Red Bull a következő években is az élcsapatok ellen csatázhat majd, és jó esélye lesz a győzelmekre, illetve a világbajnoki címekre.

„A célunk csapatként az, hogy közelebb kerüljünk legfőbb riválisainkhoz” – szögezte le a szakember.

„Az elmúlt pár évben próbáltuk ezt megtenni, és természetesen az erőforrás kulcsfontosságú összetevő egy F1-es autóban, és nagyon bízunk abban, hogy a Hondának megvan a megfelelő infrastruktúrája, a megfelelő forrásai, technikai kapacitása és elkötelezettsége, hogy hozzásegítsen minket ahhoz, hogy csökkentsük a lemaradásunkat az előttünk lévő csapatokhoz, a Ferrarihoz és a Mercedeshez képest.”

Fotó: Scuderia Toro Rosso

A szakember szerint az, hogy a Red Bull Racing és a Toro Rosso is Honda-motorokat használ a jövőben, mindenki számára nagy előnyökkel jár majd.

„Azt gondolom, a Toro Rossóval való kapcsolatban rendkívül hasznos volt a Hondának. Természetesen a Red Bull Technology érintett a Toro Rossónál a váltó, és a többi kapcsán, szóval van szinergia, és ez csak segít abban, hogy ez a szinergia kiterjedjen a két csapat között azzal, hogy mindkét istálló ugyanazt az erőforrást használja.”

„Szóval igen, vannak egyértelmű előnyei a közös beszállítónak – úgy a Honda, mint a Red Bull F1-es tevékenysége szempontjából.”

Bár a Red Bull nagy bejelentést tett kedden, továbbra is arra összpontosítanak, hogy 2018-ban a lehető legjobb eredményeket érjék el a Renault partnereként.

„Továbbra is a 2018-as világbajnokágra fókuszálunk, kívülállóként esélyesek vagyunk mindkét bajnoki címre, versenyeket is nyertünk már idén, és a 3. helyet foglaljuk el a tabellán, ráadásul még sok van hátra.”

„Úgyhogy a végsőkig nyomni fogjuk, és támaszkodni fogunk a Renault támogatására a szezon végéig.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!